Отидете към основна версия

3 738 4

Рецепта на деня: Тиквен чийзкейк

  • тиква-
  • чийзкейк-
  • крема сирене-
  • бисквити-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Десерт с фин вкус и аромат на канела, подходящ и за най-претенциозните гости

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

150 грама обикновени бисквити; 70 грама краве масло; 500 грама крем сирене; 2/3 чаена чаша пудра захар; 3 яйца; 1 чаена чаша тиква - сварена и пюрирана; 1 пакетче ванилия; 1/2 чаена лъжица канела.

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за чийзкейк с тиква е подготовката на блата и продуктите. Крема сиренето, както и яйцата и маслото трябва да извадите предварително от хладилника и да постоят поне час, за да бъдат на стайна температура, пише supichka.com.

Тиквата сварявате до пълно омекване и пасирате до получаване на пюре. Необходима ви е 300-350 грама тиква, което е приблизително едно голямо парче тиква.

Смилате бисквитите с кухненски робот, или блендер. Ако нямате може да ги натрошите в хаванче, но бисквитите трябва да са напълно натрошени. Към смлените бисквити добавяте канелата и омекналото масло и ги омесвате с ръце до получаване на маслени трохи, които разпределяте равномено по дъното на тавата, в която ще приготвяте чийзкейкът с тиква, като притискате с ръце. Най-добре е да ползвате тава с падащи стени, тъй като така ще отделите чийзкейкът по-лесно след като се изпече.

Разбивате крема сиренето, след което добавяте пудрата захар и отново разбивате. Едно по едно при непрекъснато разбиване добавяте и яйцата, накрая и ванилията. Най-добре е да направите това с миксер. Към към тази смес добавяте и пюрето от тиква и разбърквате, но не с миксер, а внимателно с дървена лъжица. Изсипвате сместа върху блата от бисквитите и маслото.

Печете чийзкейкът с тиква в предварително загрята на 150 градуса фурна за 90 минути. След като сладкишът се изпече не го вадите от фурната, а изключвате фурната и открехвате леко вратичката ѝ и го вадите, когато е напълно изстинал.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.

Свързани новини