Необходими продукти:
- патладжани - 1 бр.;
- тиквички - 1 бр.;
- домати - 1 буркан консервирани + доматен сос;
- лук - 1 глава;
- чесън - 1 скилидка;
- пармезан - настърган;
- чедър - настръган;
- риган;
- босилек;
- сол и черен пипер - на вкус.
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете на филийки патладжана и тиквичката, поръсете със сол и оставете да стоят така 30 минути, за да пуснат горчивината си. Измийте ги добре и подсушете.
Изпечете ги в сух тиган с незалепващо покритие - около 2 минути от всяка страна. Запържете лука и чесъна в тиган с малко олио.
Добавете доматите и оставете да къкрят на бавен огън 30-тина минути. Подправете на вкус. Покрийте дъното на правоъгълна тавичка с малко доматен сос, отгоре наредете резените патладжан и тиквичка. Поръсете обилно с настърганите сирена.
Продължете да редувате продуктите в тази последователност до изчерпването им, като завършите с доматен сос и настърганите сирена. Изпечете на 200 градуса за 20-30 минути, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:10 29.07.2025
2 Кашкавал Витоша
10:59 29.07.2025