Необходими продукти:
- 1 кг калмари;
- 3 глави лук;
- 250 г гъби;
- 3 с.л. зехтин;
- 2 скилидки чесън;
- 1 лимон;
- 2 с.л. олио;
- черен пипер;
- сол.
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто в олиото. Добавят се нарязаните гъби и се пържи до омекването им. Овкусява се със сол и черен пипер.
Калмарите се изчистват и напълват със запръжката от лук и гъби. Затварят се с клечки за зъби и се намазват с овкусения с чесън, сол и черен пипер зехтин.
Калмарите се изпичат за по 6 минути от всяка страна на умерена скара. Преди сервиране се поръсват с прясно изцеден лимонов сок.
Поднасят се върху салата със сос по избор, пише 1001recepti.com.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:07 28.07.2025
2 суша е
10:15 28.07.2025