Отидете към основна версия

1 297 4

Първият пациент с мозъчен чип благодари на Мъск

  • илон мъск-
  • мозъчен чип-
  • пациент

Това променило живота му

Снимка: YouTube

Първият пациент на Neuralink с мозъчен чип Ноланд Арбо говори за живота след мозъчния имплант и надеждите си за бъдещето, предаде NOVA.

Подобно на много американци, той винаги е мечтал да пътува до Франция и да научи езика, но след инцидент, който го оставя парализиран от раменете надолу преди осем години, не мислеше, че това ще бъде възможно... докато най-богатият човек в света не му помогна, като имплантира чип в мозъка му.

30-годишният Арбо получи мозъчен имплант през януари, а през март Мъск публикува видео как играе онлайн шах, като използва ума си, за да контролира курсора.

Преди операцията той движеше курсора с помощта на пръчка за уста, специализирано помощно устройство, използвано от квадриплегиците.

Осем месеца след операцията за мозъчен имплант той е в Париж, за да открие голям шампионат по ускорен шах.

„Преди Neuralink ми беше трудно да играя шах. Сега мога да лежа в леглото, ако искам, и да играя с часове. Не използвам само технологията за онлайн игри. Уча френски и японски език“, каза още той.

Междувременно милиардерът каза за слушалките AirPods, че Apple ще използва бъдещите модели, за да чете мисли и да ги използва за показване на реклами въз основа на това, което мислите.

Apple наистина има патент за подобно начинание, в който се твърди, че AirPods теоретично могат да четат сигнали от мозъка, но Apple има десетки хиляди такива идеи, които никога не е използвал и очевидно никога няма да го направи.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини