Необходими продукти:
пилешки пържоли - от бут 700 г; сол; подправка за пиле; олио - 2 с.л.; гъби - 300 г; моцарела - 200 г; бяло вино - 100 мл.Начин на приготвяне:
Започнете с овкусяването на пилешките пържоли. Поръсете ги със сол и подправка за пилешко месо. Ако самата подправка е солена, не добавяйте още сол.
Оставете ги в хладилник за два часа, за да поемат от всички вкусове и аромати и едва след това подредете в тава за печене. Налейте виното в тавата.
Идва ред на гъбите – почистете ги и ги нарежете на половини или на по-тънки филийки. Посипете ги в тавата при пържолите.
Овкусете със сол и олио и сложете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса. След близо 40 минути пържолите са с перфектната златиста коричка. Подредете няколко кръгчета моцарела върху тях и оставете сиренето да се разтопи.
Получава се една съвършена консистенция, наподобяваща мек и ароматен сос, който гарнира крехкото пилешко месо, пише flagman.bg.