Отидете към основна версия

6 612 1

Рецепта на деня: Скумрия върху канапе от праз и картофи

  • риба-
  • скумрия-
  • праз-
  • картофи-
  • какво да сготвя

Полезно и вкусно ястие

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

скумрия - 2 броя; картофи - 500 г; праз - 1 стрък; лимон - 1 брой; зехтин - 5 супени лъжици; копър - 3 стръка; магданоз - 3 стръка; сол, черен и червен пипер - на вкус.

Начин на приготвяне:

Скумриите се пекат върху домакинска хартия за 30 минути, предварително посолени и подправени с лимон.

Картофите се сваряват с кората. Обелват се и се нарязват на кубчета.

Празът се реже на едро и се запържва в зехтин до готовност.

Към него се прибавят нарязаните варени картофи, подправя се със сол, черен и червен пипер.

Прави се канапе от картофи и праз.

Върху него се поставя парче скумрия и се залива със сок от лимон. Поръсва се с нарязан магданоз и копър, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 29 гласа.

Свързани новини