Отидете към основна версия

1 833 3

Рецепта на деня: Свински дроб с лук и сметана

  • свински дроб-
  • сметана-
  • лук-
  • какво да сготвя

Най-вкусният начин за приготвяне на свински дроб

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

свински дроб - 300 г; прясно мляко - около 1/2 ч.ч.; лук - 2 глави; олио - 2 - 3 с.л.; сол; черен пипер; заквасена сметана - 200 г.

Начин на приготвяне:

Измийте свинския дроб и го нарежете на парченца. Залейте дроба с прясното мляко, оставете за около 1-2 часа и отцедете.

Нарежете лука на полуколелца и запържете в загрятото олио. Добавете дроба и пържете съвсем за кратко (около 10 минути), разбърквайки.

След като пърженият дроб пусне сок, добавете заквасената сметана (по желание), овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини