Необходими продукти:
спанак - 2 кг пресен (може и замразен); яйца - 4 броя; брашно - 3 с.л.; червен пипер - 2 с.л.; лук - 1 голяма глава кромид или 1 връзка пресен лук; сирене - 200 г натрошено; олио - 4 с.л.; кисело мляко - 1 ч.ч.; вода - 1 ч.ч.; сол - на вкус.Начин на приготвяне:
Измийте и почистете спанака, като отрязвате не цялото стебло на листото, а само калното коренче. Важно е стеблата да се сготвят, защото най-полезният сок е именно в тях, освен това са крехки и овкусяват ястието перфектно.
След почистването го сложете в дълбока тенджера и го попарете докато омекнат стеблата и листата. Когато е вече попарен го извадете с решетъчна лъжица и го сложете в тава.
Смелете лука или го нарежете на ситно, ако е кромид, ако готвите със зелен лук просто го накълцайте (може и на едричко) и го прибавете в тавата.
Добавете и всички останали продукти и ги объркайте много добре, за да се смеси всичко идеално. Посолете на вкус.
Запечете спаначената запеканка на 250 градуса във фурната до златисто, пише gotvach.bg.