Рецепта на деня: Спанак с яйца и сирене на фурна

4 Август, 2025 10:05 4 003 6

  • спанак-
  • яйца-
  • сирене-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Лесно за приготвяне ястие

Рецепта на деня: Спанак с яйца и сирене на фурна - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

  • спанак - 2 кг пресен (може и замразен);
  • яйца - 4 броя;
  • брашно - 3 с.л.;
  • червен пипер - 2 с.л.;
  • лук - 1 голяма глава кромид или 1 връзка пресен лук;
  • сирене - 200 г натрошено;
  • олио - 4 с.л.;
  • кисело мляко - 1 ч.ч.;
  • вода - 1 ч.ч.;
  • сол - на вкус.

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете спанака, като отрязвате не цялото стебло на листото, а само калното коренче. Важно е стеблата да се сготвят, защото най-полезният сок е именно в тях, освен това са крехки и овкусяват ястието перфектно.

След почистването го сложете в дълбока тенджера и го попарете докато омекнат стеблата и листата. Когато е вече попарен го извадете с решетъчна лъжица и го сложете в тава.

Смелете лука или го нарежете на ситно, ако е кромид, ако готвите със зелен лук просто го накълцайте (може и на едричко) и го прибавете в тавата.

Добавете и всички останали продукти и ги объркайте много добре, за да се смеси всичко идеално. Посолете на вкус.

Запечете спаначената запеканка на 250 градуса във фурната до златисто, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    2 0 Отговор
    Препоръка - сменете спанака с киселец а олиото с масло , и го направете на тиган ! Мисля че ще ви хареса !
  • 2 сложете свинско бон филе

    0 0 Отговор
    по ситно нарязано . и махнете сиренцето . като е сготвено го оставете да истине . така приготвено е чудесно мезе . аз лично необичам печени яйца . намирисват ми , а в жълтъка има холестерол . но ако се пържи спанака няма да е вкусен . ще е мазен .
  • 3 Какво стана?

    0 0 Отговор
    А сиренето???
  • 4 Идън

    1 0 Отговор
    Ще пробвам с тиквички в тиган на котлона.

    Коментиран от #5

  • 5 Мисля

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Идън":

    Че ще се получи добре.
  • 6 Запрянов

    0 0 Отговор
    Имате ли представа, колко са два килограма спанак?