Необходими продукти:
- спанак - 2 кг пресен (може и замразен);
- яйца - 4 броя;
- брашно - 3 с.л.;
- червен пипер - 2 с.л.;
- лук - 1 голяма глава кромид или 1 връзка пресен лук;
- сирене - 200 г натрошено;
- олио - 4 с.л.;
- кисело мляко - 1 ч.ч.;
- вода - 1 ч.ч.;
- сол - на вкус.
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете спанака, като отрязвате не цялото стебло на листото, а само калното коренче. Важно е стеблата да се сготвят, защото най-полезният сок е именно в тях, освен това са крехки и овкусяват ястието перфектно.
След почистването го сложете в дълбока тенджера и го попарете докато омекнат стеблата и листата. Когато е вече попарен го извадете с решетъчна лъжица и го сложете в тава.
Смелете лука или го нарежете на ситно, ако е кромид, ако готвите със зелен лук просто го накълцайте (може и на едричко) и го прибавете в тавата.
Добавете и всички останали продукти и ги объркайте много добре, за да се смеси всичко идеално. Посолете на вкус.
Запечете спаначената запеканка на 250 градуса във фурната до златисто, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:42 04.08.2025
2 сложете свинско бон филе
11:09 04.08.2025
3 Какво стана?
11:24 04.08.2025
4 Идън
Коментиран от #5
12:30 04.08.2025
5 Мисля
До коментар #4 от "Идън":
Че ще се получи добре.19:02 04.08.2025
6 Запрянов
16:18 07.08.2025