Отидете към основна версия

4 231 21

Рашко – гражданинът на света от Пазарджик

  • бебе-
  • пазарджик-
  • рашко-
  • циганче
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един ден Рашко ще остарее. И може би ще се пенсионира, но не като българин, а като гражданин на света. Защото тогава България може и да я няма

Рашко, първородният син на област Пазарджик за новата 2019-та година, второ дете на 15-годишната си майка, много ме впечатли с появата си и ми събуди едни позабравени въпроси, които съм си задавал и друг път. Защото Рашко не е просто български гражданин. Рашко е емблема на космополитизма на българина. Рашко се появи на тоя свят, въпреки и независимо от законите в републиката. Защото тия закони забраняват родителите на Рашко да го създават поради своята крехка възраст, поради невъзможността тия родители да осъзнават какво точно правят, създавайки Рашко и поради неспособността им да разберат отговорностите, които лягат на плещите им след раждането на Рашко.

Рашко е създаден със знанието и съгласието на родителите на своите родители.

Рашко е създаден със знанието и отговорностите, които носи за махалата му кварталния отговорник от МВР.

Рашко се е родил с мълчаливото съгласие на началника на РУ на МВР.

Рашко го има, въпреки че прокуратурата не се е самосезирала и не е потърсила отговорност от родителите на родителите на Рашко, които със знанието на своите родители са извършили престъпление, съгласно НК.

Рашко се е родил, благодарение на незнанието на Агенцията за закрила на детето, която има отговорност и функции деца да не раждат деца.

Рашко го има, защото Министерството на просветата нехае за безпросветността на родителите на Рашко, които вместо да ходят на училище и да се образоват, правят незаконен секс и създават деца.

Рашко ще живее, защото социалните работници са проспали създаването и раждането му.

Рашко ще порасне и най-вероятно ще стане джебчия, или по някакъв друг начин ще се превърне в част от криминалния контингент. Един ден ще извърши някакво престъпление и ще влезе в затвора. Ще излежи присъдата си и ще продължи да бъде криминален контингент. После пак ще влезе в затвора. Ще излезе още по-квалифициран престъпник. Пак ще влезе. Пак ще излезе... А дотогава Рашко ще бъде номенклатура в списъка с помощите на своите родители.

Един ден Рашко ще остарее. И може би ще се пенсионира, но не като българин, а като гражданин на света. Защото тогава България може и да я няма.

И така нататък...

ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини