Отидете към основна версия

9 752 31

Д-р Георги Тодоров за удължаването на епидемиологичната обстановка (ВИДЕО)

  • георги тодоров-
  • студио хъ-
  • коронавирус

"Заради две огнища и някаква истерия в Шуменско, се опитват да вкарат мерки, които вече ги видяхме." твърди Тодоров

Кадър: 7/8 ТВ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Първо да видим хората в различните места, откъде са заразени, те идват от Боровец, нали така беше в цеха в Доспат...защо тогава обвиняват хората, че не са спазвали мерките, които са им били препоръчани, нищо подобно, те са си ги спазвали. В Доспат живеят едни от най-чистите български граждани.

Заради две огнища и някаква истерия в Шуменско, се опитват да вкарат мерки, които вече ги видяхме. Тези мерки не доведоха до нищо. И мога да кажа защо – когато имахме 4 лаборатории установявахме с ПСР в устата на някои хора, около 60 човека, носители на нещо без да бъдат болни. Сега имаме 32 лаборатории и установяваме пак 80 човека...Няма болни, хората в Сърница са здрави, когато чуете, че някой амбулаторен е пратен вкъщи, на него нищо му няма.

Д-р Кунчев се опита отново да сплаши населението, че имало извънредна епидемиологична обстановка. И днеска каза, че трябва да готви доклад, той не беше подготвил първия си доклад, сега ще трябва да готви втори, защо, искаме да видим първо първия.

И още нещо много важно..преди две седмици, днес е потвърдено от СЗО, която е изключително компрометирала се, си призна, че заразоносителите без симптоми, не могат да заразят никого...Така питам – къде е първият доклад на Кунчев, кога ще бъде готов вторият и защо отново ще се продължават извънредните епидемиологични обстановки, тази ще е втората.. и не е ли малко малко странно, че се наслагват няколко скандала в страната, което е доста показателно за управлението на този вид правителства – коалиционни на ГЕРБ, единият скандал да покрива другия и да може да се затваря устата на хората чрез извънредна епидемиологична обстановка. Няма такава обстановка в страната и ако нещо трябва да призовем нашите граждани, е да спазват личната си хигиена достатъчно и да не се врат 500-600 души на едно място.

И това е, което трябва да се направи, а всичко останало е демонстрация как властват над нас. Властването над нас май им хареса. И проявата на медицински фашизъм или неговите наченки, със страха върху хората е доста мизантропско поведение от човек, който има пред името си доктор....

Медицинският фашизъм е новопроява на така наречения диктат на мнозинството, защото тя няма нищо общо с демократичната ни ситуация. И нещата започват да приличат на политически. Говоря политически в лошия смисъл на думата, който всички употребяват. Всъщност политиката е много хубаво нещо, това е ангажираност на индивидите за общоживеене.

От две инстанции е обявено, двама англичанина и четирима китаеца, първо независимо един от друг, после заедно, при кохорта от 455 абсолютно доказани носители, са доказали, че никой не е заразил никой друг. СЗО днес го заяви същото...За пети път повтарям заразен не означава болен, болестта е низ от симптоми, синдроми, проявления, вход, изход от тая болест и последствия от нея.

Няма как да ме накарат да повярвам, че има в страната някаква епидемия, при която 15 човека с респираторни проблеми са в местата за интензивни грижи...останалите имат някакви симптоми, подготвена е половината страна да поеме половината свят като болни....и в същото време да седят – чакаме Михаля, защото ловците гонят. Разбирате ли – няма нищо!"

Вижте във видеото какво още каза в "Студио Хъ" д-р Георги Тодоров за ниската вирулентност на коронавируса в България, за липсата на адекватност при удължаване на епидемиологичната обстановка, за некомпетентността на д-р Кунчев:

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 45 гласа.

Свързани новини