Отидете към основна версия

2 828 37

ДПС: Не палете етнически конфликт

  • дпс-
  • местан-
  • бойко борисов
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Взимам думата в качеството на председател на ДПС. Партия, която издига в култ гражданския мир над партийни, политически и всякакви други пристрасия. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан.

Това е партията, която в начало на демокрацията превърна, трансформира болката от Възродителния процес, в това число и по невинно разстреляни български граждани, сред които и 17-месечно бебе, във воля за обща държавност и осигури статута на Република България на единствена държава, която е осигурила безкръвен преход от тоталитаризъм към демокрация.

Заявявам отговорно, че в началото на демократичните промени анализатори от САЩ предвиждаха етническият конфликт, който предизвика потоци от кръв в бивша Съюзна република Югославия да се случи у нас поради тежкото наследство от Възродителния процес.

Протестирам от името на всички членове и симпатизанти на ДПС срещу опита ритуално да се злепостави един политик- д-р Ахмед Доган, който получи легитимност не само в България като архитекта на нашия етнически модел.

Ако обвиненията бяха верни те отдавна да са били огласени. Свидетели сме на активно мероприятие за въвличане на страната в етнически конфликт, предупреди Местан. Това не е демокрация, а посттоталитаризъм. Ние в ДПС знаем, че последният пристан на всяко авторитарно управление е етническия конфликт. Имаме толерантни и зрели избиратели, които няма да ви осигурят този последен пристан, г-н премиер, отбеляза Местан.

Нашите избиратели ще бъдат на висотата на своята гражданска и политическа зрялост и ще дадат своя принос тези парламентарни избори да се проведат в спокойна среда. Спокойната среда е вашият ужас, защото в спокойна среда ще загубите парламентарните избори! Затова днес докарахте пред парламента държавните служители, докарахте вместо танкове, знаем онази реплика, трактори, за да нагнетите напрежение, за да предизвикате граждански конфликт! Няма да ви се случи сценарият! ГЕРБ и парламентарното мнозинство на тази партия е политическото небитие – най-грозната част от политическата история на България!

От ДПС поискаха от президента Росен Плевнелиев като държавен глава да осигури мира и спокойното протичане на изборите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини