Last news in Fakti

21 Февруари, 2013 14:39 2 820 37

ДПС: Не палете етнически конфликт

  • дпс-
  • местан-
  • бойко борисов
ДПС: Не палете етнически конфликт - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Взимам думата в качеството на председател на ДПС. Партия, която издига в култ гражданския мир над партийни, политически и всякакви други пристрасия. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан.

Това е партията, която в начало на демокрацията превърна, трансформира болката от Възродителния процес, в това число и по невинно разстреляни български граждани, сред които и 17-месечно бебе, във воля за обща държавност и осигури статута на Република България на единствена държава, която е осигурила безкръвен преход от тоталитаризъм към демокрация.

Заявявам отговорно, че в началото на демократичните промени анализатори от САЩ предвиждаха етническият конфликт, който предизвика потоци от кръв в бивша Съюзна република Югославия да се случи у нас поради тежкото наследство от Възродителния процес.

Протестирам от името на всички членове и симпатизанти на ДПС срещу опита ритуално да се злепостави един политик- д-р Ахмед Доган, който получи легитимност не само в България като архитекта на нашия етнически модел.

Ако обвиненията бяха верни те отдавна да са били огласени. Свидетели сме на активно мероприятие за въвличане на страната в етнически конфликт, предупреди Местан. Това не е демокрация, а посттоталитаризъм. Ние в ДПС знаем, че последният пристан на всяко авторитарно управление е етническия конфликт. Имаме толерантни и зрели избиратели, които няма да ви осигурят този последен пристан, г-н премиер, отбеляза Местан.

Нашите избиратели ще бъдат на висотата на своята гражданска и политическа зрялост и ще дадат своя принос тези парламентарни избори да се проведат в спокойна среда. Спокойната среда е вашият ужас, защото в спокойна среда ще загубите парламентарните избори! Затова днес докарахте пред парламента държавните служители, докарахте вместо танкове, знаем онази реплика, трактори, за да нагнетите напрежение, за да предизвикате граждански конфликт! Няма да ви се случи сценарият! ГЕРБ и парламентарното мнозинство на тази партия е политическото небитие – най-грозната част от политическата история на България!

От ДПС поискаха от президента Росен Плевнелиев като държавен глава да осигури мира и спокойното протичане на изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ..!..

    1 1 Отговор
    Единствените, които искат да разрушат етническия мир в страната сте вие и вашата партия ДПС. Само, че вече и вашия електорат разбра, че само ги лъжете, и че за власт сте готови да съсдадете дори гражданска война!!! Неразбрахте ли (вие всички политици от последните 23г.), че никой не ви вярва и не ви искаме вече!!! Искаме да гниете по затворите!!!
  • 2 НАРОДЕН

    1 1 Отговор
    ДПС: Не палете етнически конфликт.ТЕЗИ ИБРИЦИ ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ НЕ МОЖАХА ЛИ ДА ИЗМИСЛЯТ ДРУГА ЗАПЛАХА ИЛИ ТО ТОВА ИМЕ ВЕЧЕ ВМЕСТО-ДОБЪР ДЕН.
  • 3 бold

    1 1 Отговор
    Че ти си жива факла вече бе г-н турски гражданино.
  • 4 яна

    1 1 Отговор
    защо,въобще си тук в моята ,БЪЛГАРИЯ, и не заминиш там от където ти изпращат нареждания ипарички
  • 5 марчето

    1 1 Отговор
    жалко, че Живков не си досвърши докрай делото ,
  • 6 хаана

    1 1 Отговор
    Изказването на Борисов> Доган е поръчал атентат срещу мен
    е вече опит да пали етнически конфликт. Една много долна постъка в този момент и опит да хвъли омраза на населението към ДПС. Подобни ходове обаче могат да се окажат много грешни за Борисов. Все пак има и умни хора в България.
  • 7 Human

    1 1 Отговор
    ... какъв етнически конфликт. На ДПС като им запари под дупетата и започват да сънуват етнически конфликт. Истината е, че който е ходил по селцата из родопите и Кърджалииско, ще види, че там турците по - скоро се страхуват от ДПС. Обикновените турци не са ДПС.
  • 8 хаана

    1 0 Отговор
    Етническият мир в България е най високото постижение на този народ. Казвам това като еврейка, винаги съм се гордяла за етническият мир в България, гордяла съм се за това постижение на бългаският народ.
  • 9 хаана

    1 1 Отговор
    До Хуман> Имам къща в Смолян, не съм от там купих я. Намира се в мюсулманската част на града, тоест моите съседи са българи мохамедани или помаци както се казва. Те са от ДПС. Аз все се карах с тях ,защо гласуват така когато в градът нещо не върви. Е избраха ГЕРБ но какво стан, още по лоше, още повече безработни и без пари, дори затвориха тетара. Срам ме е да говоря повече с тях за политика, защото имаха право. ГЕРБ им докара още повче немотия. ИО не сте прав, ако има някой който да се застъпи за тях то това е ДПС.
  • 10 до хаана

    1 0 Отговор
    Евреин да говори за етнически отношения-това е чиста порнография.То тъкмо евреите са най-големите расисти на тоя свят!!!!
  • 11 Хаана

    1 0 Отговор
    Няма еврейн расист, това е направо смешно, аз не познавам такъв!Това че еврейте в Израел се опитват да си пазят държавате не означава, че са расисти!
  • 12 ОНЯ

    1 0 Отговор
    НЕМОГА ДА ви ПОНАСЯМ!!! ЖАЛКИ, КРАДЛИВИ И ЛЪЖЕШИ !
  • 13 wulkan

    2 1 Отговор
    Значи като прибират със шепите етническия мир не е застрашен. Като им се потърси отговорност започва да е застрашен. Удобно.
  • 14 pacoran

    1 0 Отговор
    Оф тоя не се спря да насажда етническа омраза не му ли писна България никога не е имала проблем с етническото население винаги сме били гостоприемни и разбрани така сме известни в цял свят а тоя брадат иска пак да подведе бедните хорица да гласуват за него да си продължи грабежите завещани му от Доган най големия крадец за всички времена
  • 15 Коко

    1 0 Отговор
    Борисов назова директно човек с факти, за какви етнически конфликти бълнувате???
    Дори малките деца знаят, че Доган е мафиот, това е публична тайна в България, какво се правите на ударени с мокър парцал!
    Защо не вземете документа от разузнаването и го публикувате на сайта на партията си, та да видят всучки, че не е вярно?
  • 16 Атанасов

    1 2 Отговор
    Тези чалми нямат място в нашата страна!!!

    БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ !!!
  • 17 сотрова

    2 1 Отговор
    Ей,местане,какъв етнически конфликт сънуваш ,алоуууу.от къде дойде ти?

    Коментиран от #19

  • 18 pacoran

    2 1 Отговор
    Предлагам всички да изненадат ДПС и НЕ гласуват за тях

    Коментиран от #20

  • 19 Жечко

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "сотрова":

    ББ няма никакви факти срещу Доган,той просто използва най-простите хора като теб да не виждат какво се случва пред очите си.Пък кой е мафиот и мутра влез в "Биволь"да ти просветнат очите кой кой е.
  • 20 сокол

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "pacoran":

    Напук на всички за ДПС ще гласуват още повече хора-800 000 гласа.ПОБЕДА!!!!
  • 21 EmpEroR

    1 0 Отговор
    Ето това са ни политиците- хората мизеруват, те ни плашат с етнически конфликт. А бе хората не могат да си платят сметките и да си нахранят децата, пенсионерите нямат пари за лекарства, младите бягат от страната, а те колко години наред вече само си играят на компроматни игрички. В тези дни и месеци които предстоят няма цигани, турци, българи или арменци, или пък евреи. Тази страна е на всички ни! Айде марш на всичкия б...к от парламента, време е за промяна! Време е да им покажем вратата и да излъчим нови лица, нови лидери. Нека въведем мажоритарната система да държим под контрол хората за които даваме гласа си.
  • 22 FRIDAM

    1 0 Отговор
    Сокол ли е Гарга ли рабраха го и Балгарските Турци кав изманик е колко години лаже своите избиратели и се се6та само по време на изборите ТОВА Е ИСТИНАТА ГОСПОДА.А за тес които 6тото има и такива болни мозаци които 6те го за6тит да питат колко хора от етноса си е избил ,пребил ,опропастил ако се поинтересувате 6есеуверите в моите думи
  • 23 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    БОЙКО ТИЧА С ФАКЛА В РЪКА МЕЖДУ ТУБИ С БЕНЗИН ,РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ВЗРИВИ СТРАНАТА ЗАЩОТО Е ТЪП
  • 24 КОЦЕТО

    1 0 Отговор
    Когато нещо в ДПС се размирише,Г-н Местан говори за етни4еско напрежение!!!!Не ви ли омрьзна господа от ДПС???Те ве4е и избирателите не ви вярват Г-н Местан!!!Най лесно ви е да говорите за етни4еско напрежение,когато нещо не ви е изгодно!!!
  • 25 хаана

    0 0 Отговор
    Факт е че Борисов доведе до голяма беднотия и безработица. Освен това с него дойдоха много крадци на власт, хора без образование като него, вулгарни и прости. Прочетете например какво пише тук.http://afera.bg/mishena/33065.html
    Ето това е ГЕРБ за съжаление. Най ми хареса още последното изречение в тази статия> На пресконференцията умишлено отсъстваха медиите, собственост на председател на БСП – Варна Борислав Гуцанов, чийто главен редактор е член на БСП и който спря разследване за вилата на Даниела Димова. ТАКА ОКОНЧАТЕЛНО ЛЪСНА КОМБИНАТА МЕЖДУ ГЕРБ И БСП В МОРСКАТА СТОЛИЦА.

  • 26 нео

    1 0 Отговор
    tiq sme6ici ot dps ne6to si povqrvaha , no ima vreme za poslednata duma
  • 27 анонимен

    1 0 Отговор
    А забраватели че Сокола е един от атентататорите на гара Буйново и вече отдавна трябваше да е изгнил .И да не забравя ме че в конституциата е забранено съществуването на етнически партий а от каде се пръкна това ДПС от БСП та нали цигани и турци са най стрикните гласоподаватели те гласуват под строй и не се опъват гласуват за тези за които им кажат ТАРТОРИТЕ .А къде са сега когато народа стачкува -Ами няма бира и кебапчета е след някой друг месец
  • 28 анти цигани турци

    1 0 Отговор
    марш турци нямате работа тука еи ц....и
  • 29 sergei borisov

    1 0 Отговор
    trqbva da se izrinat tezi turci ot pravitelstvoto
  • 30 гостенка

    1 0 Отговор
    нищо не правите, на тоя защо му давате право да говори ,трябваше да го обесите ,а не да му плащате
  • 31 Жоро

    1 0 Отговор
    Този Местан ако ми падне някъде сам мале,мале, бой и е....н
  • 32 аз

    1 0 Отговор
    Дайте да ги изринем тия от държавата си !
  • 33 gnida

    1 0 Отговор
    Ами да си вървят.И без това не се наричат българи......Казват че са всякакви други , но не и българи.А тук е България.
  • 34 коки

    1 0 Отговор
    Електората на ДПС защо не е на протестите. Те поткрепят ли изобщо лидерите си, или им е през ... Винаги когато съм ходил из родопите, съм се впечатлявал от културата и любезноста на тези хора. Там са малкото останали Българи по паспорт и родени в България хора, които още казват на непознат. Добър ден, Извинявай, Заповядай, Благодаря и го гледат в очите. Точно тези хора трябва да проумеят, че техните лидери шантажират българския парламент с етническия мир и трябва да оттеглят поткрепата си от ДПС. Крайно време е да се разбере, че тютюна не е единствения поминък в България. Има европейски програми за био производство, които умишлено ДПС не допуска до тях .
  • 35 София

    1 0 Отговор
    След като Доган е толкова добър лидер и е архитект на етнически модел, защо до преди 4 години неговите подръжници идваха от Турция с автобуси и бусове за да гласуват. Те защо не работиха тук при лидера си. Той защо не им осигури работни места нали имаше власт. Да го попитат неговите подръжници защо всички млади Българи от родопите работят в чужбина, защо няма работа за тях в България
  • 36 Тео75

    0 0 Отговор
    Втои глас в песента на БКП-БСП!
  • 37 гнида

    1 0 Отговор
    Едно си баба знае , едно си бае.Етнически конфликт няма.Има гладни хора и много са от малцинствата дето гласуват за вас.Аз не знам как тези хора не са усетили че ги манипулирате........Ако се усетят парламента ще го гледате през крив макарон.