Last news in Fakti

21 Февруари, 2013 13:24 4 246 26

Парламентът прие оставката на кабинета на Бойко Борисов

  • бойко борисов-
  • кабинет
Парламентът прие оставката на кабинета на Бойко Борисов - 1
Снимка: БГНЕС


С гласа 209 „за“, 5„против“ и 1„въздържал“ се парламентът при оставката на първия кабинет на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов. Гласуваха общо 215 народни представители. Това стана в присъствието на премиера Бойко Борисов, който дойде непосредствено преди самото гласуване.
До това се стигна след близо двуседмични протести срещу високите сметки за ток и негодуванието за смяна на управлението през последните 23 години. По улиците на градовете на България излязоха хиляди с искане за национализация на ЕРП-та и по-ниски сметки за ток, след което хората поискаха смяна на системата на управление.

Борисов каза, че ще излезе пред хората, за да ги помоли да се разотидат и да не се подават на провокации.

ГЕРБ е партия на реда. След малко ще изляза пред парламента, за да благодаря на протестиращите за тяхната подкрепа. Благодаря, че приехте нашата оставка, това каза премиерът Бойко Борисов в парламента. По време на целия дебат той не присъства в пленарна зала, а се появи минути преди да почне гласуването.

На хората отвън ще кажа, че ние сме хора на реда, всеки, който прави каквото и да било различно, ще го считам за провокатор, отбеляза Бойко Борисов.

Всеки, който прави нарушение на реда, ще го смятам не за наш член, а за провокатор. Долна провокация е за протести пред „Позитано”. Аз не ви обвиних за тези с качулките и камъните, каза Борисов.

Борисов се обърна към  Христо Бисеров от ДПС и заяви: Предлагам - да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил от партньорска разузнавателна централа, в който се казва, че се подготвя атентат срещу мен. Там се казва, заради борбата, заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган, това каза премиерът минути след гласуваната му оставка.

Отидете, проверете автентичността на този документ, това е по време на вашето управление, досега си мълчах, каза Борисов. Информацията се отнасяла преди 4 години.

ДПС категорично отказва да бъде въвлечена в този конфликт. Спокойната среда е ужасът за ГЕРБ. Вместо танкове, доведохте трактори. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан. Той посочи, че според данни на друга партньорска служба в България са се готвели кървави протести в последните дни.

Преди това Борисов излезе пред хората, дошли да го подкрепят. тълпата изригна "Искаме Бойко" и "Победа".

Пръв взе думата вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов, който благодари за гражданската позиция в подкрепа на ГЕРБ. Той каза: "Вие не сте с качулки и сте с открити лица. Само преди минути по искане на премиера бе подадена оставка, която бе приета. Той помоли събралото се множество да се разотиде и Борисов да бъде подкрепен за втори мандат.

Борисов заяви: Молбата ми е да не провокираме насилие, защото сме хората на разума и бъдещето, затова да не се подхожда с омраза, каза Борисов и благодари за подкрепата на хората, дошли с машините и животните пред парламента. Искам да ви помоля за ред, и сега ако ме обичате да се разотидете мирно и тихо вкъщи, призова Борисов. Който отиде на "Позитано" ще считам, че е провокатор. Ние градим паметници, а те ги разрушават. Изборите са тези, които определят подкрепата", каза Борисов.

След това премина през множеството, говорейки с протестиращите и радвайки се на всенародната любов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адон

    6 1 Отговор
    Само така страхливци...,дуете се ама сте гола вода!!!
  • 2 Баце

    1 0 Отговор
    Кат си толкова велик, що не вкара Доган в затвора. Аз ако бях с толкова власт, да бях го утрепал той м...л и да бях разбил терорастичната организация ДПС. Недей да се правиш на жертва, още повече се излагаш, скимтиш кат мастия.
  • 3 Ts@r

    4 1 Отговор
    УРАААААА !!!
  • 4 Коко

    5 1 Отговор
    Xaйde sega Доган на публичен процес и в затвора, където му е мястото.
  • 5 Гост

    5 1 Отговор
    Ако, ако, ако.... Как пък тези, дето всичко могат и знаят как да стане нямат възможност да го направят ? Как пък тия къде само искат да дават нямат всъщност кво да дадат, бре ?! Дървени философи сте та дрънкате!
  • 6 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Парадокс made in BG ! Премиера подава оставка а народа дошъл пред парламента и му вика да си се върне и си го иска !!!! Е това го няма в световната история
  • 7 шгт

    1 4 Отговор
    БЪЛГАРИ, БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧЕ СВОБОДНА.ЗАПОЧВАТ НАЦИОНАЛНИ ЧЕСТВАНИЯ.ШАМПАСКО И ХОРА ПО ПЛОЩАДИТЕ.НАЙ ПОСЛЕ ТЕЗИ КОЙТО НЕ ВДИГНАХА ДОХОДИТЕ СИ ТРЪГВАТ ЗАВИНАГИ .ДЯНКОВ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА НА БОИКО.
  • 8 Калоян Гроздев

    1 2 Отговор
    Бойко Борисов пак ще бъде на власт!!! Избран от народа си!!!
  • 9 Жоро

    1 2 Отговор
    ЕС ще ни наложи правителство . Запомнете това , това се обсъжда вече.................................................................................................
  • 10 МИРО

    1 1 Отговор
    Сега когато дойдат турците на власт да им ядът главата всички протестиращи,защото никой не знае за какво е отишъл да протестира,половината хора бяха пияници и наркомани!!!
  • 11 Георги Иванов

    1 2 Отговор
    Не съм на 100% доволен от ГЕРБ през тези 4г, но аз отново бих гласувал за Борисов защотото не искам в нашата красива България да има повече Комунисти които мислят, че могат отново да лъжат и да ограбват нашите баби и дядовци, маики и бащи, братя и сестри. Моля ви посмислете което е по добре за всички нас, нека яроста ви не ви заслепява.
  • 12 Хрисимир Йоцов

    3 1 Отговор


    ТЕЗИ ПОДКРЕПИХА ГЕРБ ДНЕС!
  • 13 ппппп

    0 0 Отговор
    http://jivko1128.blog.bg/politika/2013/02/18/edin-sekreten-doklad-koito-triabva-da-vi-raztyrsi-i-prenared.1054694

    Това някой чел ли го е.
  • 14 сотрова

    1 0 Отговор
    Нещата които куцат на държавата към днешна дата са във правосъдната ни система.Затова няма осъдени,все още.И нека хората разберат,че за да пожънеж нещо,трябва първо да го посееш и да работиш за него.В крайна сметка не ни управлява магьосникът от Оз,че нещата да стнат от днес за утре.И ми е много чудно със какво ще помогне новата тъй желана конституция.Още по-смешно е да я искат хора ,които не разбират от това.Не с конституцията трябва да се борим,а с корупцията и лакомията.
  • 15 Трибал

    1 0 Отговор
    Е как да има осъдени като депутатите имат имунитет,и разпъват чадър над останалите които им служат!?А депутатите се поставят от мутри,и олигарси!Смяна на цялата система,и децентрализация!
  • 16 сотрова

    1 0 Отговор
    Ама кой го гласува това с имунитета,същите тези и.иоти с чадърите.Трябва и народа да има глас,ама и ние не знаем как да си го поискаме.Чувството за безнаказаност дава много голяма сила на някои хора.Не съм запозната както трябва с конституцията,затова и ще си замълча по този въпрос.
  • 17 сотрова

    1 0 Отговор
    За оставката са се наредили всичките,а като се гласуваха закони в интерес на народа,залата или беше празна и ли се разиграваше поредния цирк.П...и
  • 18 ПЕКО

    3 1 Отговор
    ХОРА НЕ СЕ СМЕЙТЕ .ТОЗИ ЧОВЕК НАРЦИС -БОИКО ИМА НУЖДА ОТ Професионално лечение .Така ,че не е смешно.ТРЯБВА ДА ГО СЪЖАЛИМ И ИЗПРАТИМ В Професионална клиника за хоспитализация и дълго продължително лечение.ДА НЕ ДАВА ГОСПОД И НИЕ ДА СТАНЕМ КАТО НЕГО.
  • 19 Илхан Халид

    0 0 Отговор
  • 20 за Пеко

    0 0 Отговор
    Абе Пеко , да те питам ,къде плащат по-добре - при чалмите или другарите? Щото да се наредим и ние някой лев да изкараме.Стига само егоизъм , и ние можем злобно да плюем ама поне нещо да спечелим де.
  • 21 сашо

    4 1 Отговор
    боико унищожи малкия бизнес,но ще му се върнел.нищо добро не го чака
  • 22 Театъра

    0 0 Отговор
    Народе отворете си очите,това е един голям театър!!Бате бойко си е захапал кокала и няма да го пусне толкова лесно!!Това е един много добре обмислен ход от негова страна!!!Бате бойко ще си остане на влас!А на заблудили те се честито!!!!
  • 23 Тео75

    0 0 Отговор
    Айде стягайте се!Червената бригада иде!-дупе да ни е яко!
  • 24 Тео75

    0 0 Отговор
    Сидеров и Доган в коалиция!-представятели си...
  • 25 гост

    0 0 Отговор
    СЛЕД ДВА МЕСЕЦА БАТЕ БОЙКО ЩЕ СИ ГО ИЗБЕРЕМ ПАК И ТО С ГОЛЯМО МНОЗИНСТВО ,НЯМА ДА ИМА НУЖДА ОТ КАКВАТО И ДА Е КОАЛИЦИЯ С НЯКОЙ.ПОМНЕТЕ ГО ТОВА. И САМО БАТЕ БОЙКО И САМО ЗА ГЕРБ.
  • 26 Бай хой

    0 0 Отговор
    На някой не им пукало че боко лъже, че боко краде, че боко е прост защото това им позволява да грабят безнаказано. Затова не им обръщайте внимание на драсканиците. Всеки е свободен да гласува за който си иска. Умния за умните, простака за простаците. Всички не могат да бъдат интелигентни. събрани вчера пред парламента са за себеподобните си.
    Ромите не правят нищо без поне 2 лева. Ясно кой плаща за изкуствени митинги и лумпени. Но дри и този факт не спира драскачите да величаят циркаджията боко. На тях им трябват бандити във властта.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове