Отидете към основна версия

4 617 46

Войната на БСП

  • бсп-
  • война-
  • николай николов-
  • корнелия нинова-
  • политика

Когнитивният дисонанс яко тресе висшите партийци

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В този тежък за народа момент БСП се държи като двуглава ламя. Първата чутурка стърчи от телевизионния екран – с одухотворено изражение и зализала косъма, тя реди благи приказки за преговори, мир и за вредата от икономическите санкции. Втората пък, нахлупила каска с пречупен кръст, се е барикадирала зад бюрото в министерския кабинет… Погледът ѝ е посърнал като на подмокрено мушкато. Дави в многословие важните въпроси, изискващи точни и кратки отговори:

- Въоръжаваме ли украинските неонацисти?

- Дрън – дрън – дрън и тъ нъ. Има някаква политическа позиция, ама съществуват и юридическите въпроси… А бе вие не чатвате ли к’во става?! Айде чао ви, че Херовица ме чака с нови инструкции!

Когнитивният дисонанс яко тресе висшите партийци. Така се случва, когато си избрал неправилната страна – с лъжи и недомлъвки опитваш да се самоубедиш, че всичко е наред. Не, в действителност нищо не е наред!

Правителството на «Позитано» 20 обяви война на Русия – без да изучи и анализира събитията, предшествали специалната операция в Донбас… То дори не прецени последствията от своето решение за нашето общество и за индустрията. Не изчака американците да му подсвирнат, а смело се втурна, подобно на стадо разюздани маймунки, да плюе и ръфа великата братска страна.

Само завършен мерзавец може да твърди, че да защитаваш своя народ и държавата е престъпление. Няма да развивам тази тема – който има сърце и мозък, знае какво и защо става… А за останалите обясненията биха били губивреме – слугите на глобалистите са безнадежден случай.

Синът на Байдън и Пентагонът имат големи интереси в контролираната от неонацистите Украйна, но не и ние. И все пак, въпреки здравия разум, колониалната администрация, поддържана от уж социалистите, набута България в редиците на грабителите.

Съдбата ни зависи от групичка негодни да управляват и аморални лица. Ментарджиите дори не се интересуват какви експерименти провеждат амерканските военни в биолабораториите у нас… И кой предател е разрешил това? Изобщо, доколко официалната власт контролира територията BG?

Превратаджиите от 1989 година разпънаха родината между САЩ, Турция и мафията. Извадиха ѝ душицата, а сега решиха да се разправят окончателно с населението.

Преди изборите окопалите се на «Позитано» 20 чиновници гръмко хвалеха някаква програма за социално – икономическо възстановяване. След като бяха вкарани във властта въпреки нежеланието на болшинството гласоподаватели, те забравиха за дадените обещания. Хвърлиха на вятъра много пари от хазната. Помогнаха на тези, които нищичко не са дали на държавата и обществото… И за сетен път се изгавриха със справедливостта.

Самообявилите се за социалисти презират трудовия народ, хората, произвеждащи истинските неща и пълнещи хазната и гушите на частници и служители. Ако не беше така, щяха да полагат усилия за спазването на законите и за развитието на промишлеността и селското стопанство. Болниците останаха търговски дружества, където се мре. Образованието е калпаво. Монополистите, политиците и бандитите са недосегаеми. Тук никой за нищо не отговаря. Но ние плащаме за безобразията на всички. В този ред на мисли може да се каже, че правителството на БСП враждува с Русия и с българските данъкоплатци. А в по-общ план то поддържа ненаситния американски империализъм в опита му да овладее напълно икономиките на страните, членуващи в ЕС.

Цензурата и истеричната пропаганда, поощрявани от властта, разбиват обществото. Това е поредният опит за изкривяването на нашето самосъзнание. Пробват да ни опитомят. Нима ще станем като тях – единаци без достойнство, лишени от ум и нравственост?!

Кризата ще става по-тежка, а ние не сме подготвени да я посрещнем. И война не ни трябва. Нека обявим неутралитет и най-после се захванем с оцеляването!

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 79 гласа.

Свързани новини