Last news in Fakti

11 Март, 2022 22:09 2 315 15

Депутат обясни скандала между "Продължаваме промяната" и БСП

  • бсп-
  • скандали-
  • мерки-
  • зърно

Цената вероятно ще бъде обявена в понеделник на стоковата борса в София

Депутат обясни скандала между "Продължаваме промяната" и БСП - 1
Снимка: бТВ

„Ние не бягаме от сигналите. Това че сме коалиция е много хубаво, защото можем да се контролираме вътрешно един друг и ако има някакви проблеми или грешки, да се откриват навреме. По сигналите на Дунчев голяма част от парламентарната група и от цялата коалиция беше изненадана“, обяви в интервю за бТВ Росен Костурков, депутат от „Продължаваме промяната“ (ПП) и заместник-председател на комисията по земеделие.

Коментарът му бе във връзка с разправията, която тече вече няколко дни между ПП и БСП за назначения в горските дружества. За съмнения за политическо кадруване в горския сектор социалистите бяха атакувани дори от парламентарната трибуна от Александър Дунчев от ПП.

Според Костурков земеделският министър Иван Иванов ще започне проверка по сигнала.

„Още от самото начало сме казали, че за нас няма значение дали човекът, който работи на съответното ръководно място, е бил назначен от ГЕРБ или от БСП, или от някой друг, стига той да е професионалист. Най-важното е през него да не изтичат пари, защото ние се сблъскваме на много места с големи течове на пари. Тези хора трябва да бъдат сменени“, коментира още депутатът от ПП.

Относно повишаващата се цена на олиото у нас зам.-председателят на комисията по земеделие коментира, че това е „чиста спекула“.

„Количеството слънчоглед, което има в България и очакването за новата реколта, не дават никакъв повод да имаме притеснения по отношение на снабдяването и по отношение на цените на олиото“, обяви Костурков.

Относно изкупуването на зърно той уточни, че цената, която ще предложи държавата на търговците у нас, е разумна – много по-висока от миналогодишната, и повечето от тях са се съгласили с нея. Цената вероятно ще бъде обявена в понеделник на стоковата борса в София.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    7 1 Отговор
    Гледайте това, важно е..

    Коментиран от #3

  • 2 Само Немога да разбера защо

    1 5 Отговор
    от БСП не вземат земя под аренда да засеят слънчоглед и да продават олио за 50 ст например.Имат си супсидийка(начален капитал)имат си тесни съпартийци работливи земеделци.Давайте ние сме с вас.👏🏼👏🏼👏🏽

    Коментиран от #5

  • 3 Бойко Тиквата

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сух":

    То затова от ЕС забраниха Киселото Зеле и Мусаката, щото противодействат на биологичното американско оръжие.
  • 4 jorj

    5 6 Отговор
    Забрана на пропутшнската партия БСП!!!!
  • 5 Бойко Тиквата

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Само Немога да разбера защо":

    Че ти не знаеш ли че Другарите са най големите арендатори на земеделска земя, също държат и хранително-вкусовата промишленост? Куфарчетата на Луканов и еврофондовете отидоха при Другарите бе, братчед

    Коментиран от #12

  • 6 Никола Гешев

    6 1 Отговор
    Покупката на зърно за 1.5 млрд. ще е най-голямата глупост и финансово набутване. Зърно има бол, след 100 дена почва жътвата и тогава цените ще бъдат надолу. Годишно потребяваме около 1.6 млн./т, а произвеждаме 5-6 млн./т. пшеница.

    Коментиран от #11

  • 7 оня с коня

    6 1 Отговор
    Думата "Разумна" е любимото Определение на Нинова за водената от БСП Политика,което бе опровергано решително от Гласоподавателите при представяне на Партията на Изборите.Явно и тоя Депутат е прихванал от Нинова тая Думичка и е решил да я употреби по въпроса с Изкупуване на Зърното с цел попълване на Държавния резерв.Та заявява Депутатът от ПП,че цената предложена за тая Година на Зърнопроизводителите е "Разумна" и "Много по-висока от Миналогодишната".И да си помисли Депутатът:ИСКАТ ли му Разума Зърнарите,или си имат Свой в Излишък?А приспивната му песен че Предложената им цена ще е много по-висока от миналогодишната ПОКРИВА ли неимоверно нарасналите Компоненти в Парично отношение /Масрафа/ - Енергия всякаква,Торове,Заплати,Резервни части за техниката и т.н.?И да е ясно на Депутата:Зърнопроизводителите могат да се съгласят с "Разумната " му цена САМО АКО Износът бъде Забранен,което пък е изключено ,защото тук е България,а не Русия.От тук нататък и Логично следва Държавата ръководена от подобни "Разумници" да предложи НЕ "разумна",а ПАЗАРНА ЦЕНА на Международните Борси щото в противен случай ВСИЧКО ще бъде изнесено До зрънце,като естествено всички Данъци по Износа ще бъдат платени Акуратно на Държавата.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да бе да

    2 0 Отговор
    Що се отнася до слънчогледовото олио , това с цените може да е за добро!
    Зехтина е в пъти по вкусен и здравословен ! Да знам че е по скъп и не заменя олиото напълно ( за готвене и пържене ) , но ще облекчи положението на пазара на първо време ! Аз лично ползвам само зехтин от години
  • 10 Гледай ти

    3 2 Отговор
    Бившия СИКаджия назначен от БСП ще проверява сигнала за назначен от БСП шеф на горското в повереното му от БСП министерство за наличие на партийно назначение и корупция. Ми тая проверка бая сериозна изглежда отстрани. Незнайно защо някой бил изненадан от всичко това, но понеже в коалицията всичко е тик ток, ще разчитат на резултатите от проверката извършена от хората, които ще проверяват свойте назначения и съпартийци. Всичко е наред, но само има някаква несериозна спекула, но до понеделник ще стане ясно дали тя ще е само за един основен продукт или ще се разгърне и за втори, но понеже все пак е само спекула не е нещо страшно, защото по принцип няма условия за кой знае какво увеличение на цените. Гледай ти колко спокойно е било всичко пък аз съм взел да се притеснявам, че няма да ми стигат парите да оцелея и след тази поредна криза в която нямало нищо плашещо.
  • 11 6875

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Никола Гешев":

    Ей пак си гледал Илчовски в ЕврДикофф:)))
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 stan40

    0 0 Отговор
    Утре ще представя факти от първо лице в областен офис на Продължаваме промяната. Това ще трябва да помогне на министър Иванов да установи, че има негласна заповед да се назначават само партийни кадри. Дванадесет години съм извън системата . Ще изтърпя, и тази простотия.
  • 14 Всеки идва с екипа си

    0 0 Отговор
    Някои много плачат з а кадрите си, но нали Трябва и промяна, че то масово гербери и седесари се назначаваха, иначе да им закон за назначеният и на професионалнална основа
  • 15 stan40

    0 0 Отговор
    Действията на колегата Дунчев наистина са от амбиции. Те са за справяне с дървената мафия. За жалост новоназначаваните партиини кадри нямят тази амбиция. Да не забравяме, че заедно БСП и ДПС управляваха горите преди години. Знаково е името на Меглена П лугчиева обединяващо интересите на двете партии в горите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове