Last news in Fakti

11 Март, 2022 10:42 3 000 25

В НС: Словесни атаки между Дунчев от ПП и БСП заради земеделския министър

  • нс-
  • словесни атаки-
  • александър дунчев-
  • бсп-
  • иван иванов

Депутатът поиска изслушване на Иван Иванов в Комисията по земеделие

В НС: Словесни атаки между Дунчев от ПП и БСП заради земеделския министър  - 1
Снимка: БГНЕС

В момента са на улицата много директори на горски стопанства от ГЕРБ, които са фантастични професионалисти. Това каза народният представител от ПГ на "Продължаваме промяната" Александър Дунчев от трибуната на Народното събрание в процедура по начина на водене, съобщават от БГНЕС.

"Ние от "Продължаваме промяната" сме доста млади депутати, тепърва се учим как да използваме инструментариума на Народното събрание, виждате, че тестваме иновации и нови подходи в защита на демокрацията и правата на всички ни. По отношение на парламентарния контрол искам да се обърна към председателя за съдействие", каза Дунчев. Той заяви, че вече един месец не е получил и един документ от министъра на земеделието.

"Освен всичко друго ви моля за съдействие да говорите с министъра и да ги даде тези прословути имена на всички кадрови промени в държавните гори", каза още Дунчев. Той поиска министърът да бъде изслушан в Комисията по земеделие, вместо да се спори по медиите.

"Моля ви за съдействие, да събере тези имена, да вземе документите, с които се уволняват и назначават служители, включително много директори от ГЕРБ, които са фантастични професионалисти, абсолютно безупречни и в момента са на улицата. Няма да споменавам имена", каза още Дунчев.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев обяви, че ще съдейства на Александър Дунчев.

Йордан Цонев от ДПС заяви, че процедурата му е по повод казаното от Дунчев. "И ние констатираме много пъти, колегите от ГЕРБ, виждам и колегите от ПП, че някои членове от правилника не работят", допълни Цонев. Той припомни колко месеца ДПС искат документи от министъра на вътрешните работи.

Председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски обърна внимание, че е недопустимо от трибуната да се дава възможност на хора, които явно вече защитават интереси на горската мафия.

"Този представител, който излезе тук и каза, че търси документи, ПП имат заместник-министър. Могат по всяко време да вземат всички документи. Ако някой иска информация, каквато може да получи, трябва да получи и законът му позволява, ще е получи", каза още Свиленски. По думите му, ако се иска информация, за да се спекулира, няма да се случи. Той посочи, че се набеждава български министър и правителството.

"Защо тогава искахте промяната и се кръстихте "промяната", когато ГЕРБ ви харесва как са управлявали 12 години. Нали това каза вашият народен представител. Добро управление 12 години", отбеляза Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вълчи давичкания

    40 2 Отговор
    Коалиция родена в алчност, от алчност и ще умре. На всяка от страните чуждата баница им изглежда по-вкусна и не забелязват, че единственият реално гладен е българският народ.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    39 4 Отговор
    "Ние от "Продължаваме промяната" сме доста млади депутати, тепърва се учим как да използваме....." ‼️ Ами там сте да Управлявате! За Учене си има Учебни програми и структури‼️
  • 3 Пич

    34 0 Отговор
    Хахаха ... Едните от " стабилната коалиция " , разбраха , как другите ги успиват , и вземат парите !!! И , стабилността започн да поддава !!!

    Коментиран от #5

  • 4 ВЪЗРАЖДАНЕ

    27 6 Отговор
    коалиция,на която и е заповядано от сащ да се сформира на всяка цена не е устойчива
  • 5 селтак

    18 8 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Ше се усетат на кого са се одупили! Корнела и Рашков требва моментално да бъдат изчегъртани!
  • 6 Смех

    23 8 Отговор
    абе не знам Баба ми пусна оплакване преди време срещу една герберска кметица и тя се обади и спря камиона с дърва за баба докато не си махне жалбата... Тая вече не е кметица де но герберасти така контролират вота

    Коментиран от #18

  • 7 67721

    25 2 Отговор
    НС - сбор от краварски слуги и предатели, които не заслужават нищо друго освен презрение!
  • 8 Жоро

    9 1 Отговор
    Бля,бля,бля, лакърдия след лакърдия
  • 9 Парите ги обединяват

    19 3 Отговор
    По осем хиляди лева на месец ни струват депутатите. Крадците на Борисов в парламента заедно с променящите се, не обелват и дума за намаляване на депутатските заплати.

    Коментиран от #19, #24

  • 10 А крадливата

    11 3 Отговор
    бивша министЕрка на стотици милиони евросредства и ортаците ѝ , отдавна трябваше да са в ареста !
  • 11 Възмутен

    11 6 Отговор
    Били фантастични професионалисти в краденето, ПП щяла да се учи от тях?????
  • 12 hmhmhm

    14 7 Отговор
    подкрепям Дунчев! Извади им кирливите ризи и го нападнаха ! Дръж се смелчага!
  • 13 Ами да

    13 7 Отговор
    Подкрепа за Дунчев! БСП си купуват гласове за сметка на горите!
  • 14 Вампир

    10 6 Отговор
    Комунягите от БСП не са нищо по-различно от трупата на БАНКЯНСКИЯ МБАПЕ.
  • 15 Бсп-то

    7 5 Отговор
    Изкaрa и снимкa нa която Дунчев е нa митинг нa герб.Дотук с промянaтa.
  • 16 Българка

    12 5 Отговор
    Г-н Свиленски, не е професионално да обвинявате всички работещи в дадена сфера, само по политическа принадлежност. Г-н Дунчев, точно това се опита да ви обясни, но трудно се обяснява на куха червена кра ту на. Това , че някой е от ГЕРБ, не го прави автоматично крадец, мошенник или глупав. Има много умни и честни хора, които си харесват и гледат работата, без да харесват БСП.
  • 17 На 100% съм

    12 5 Отговор
    Съгласен, че в ГЕРБ са фантастични професионалисти. С техните умения цели камиони с ремаркета пълни с дървесина стават невидими за контролните органи

    Коментиран от #20

  • 18 Българка

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Смех":

    Мога да ти дам 20 примера за същите и по-фрапантни случаи с кметове на ДПС и БСП, това означава ли, че всички са такива???
  • 19 Българка

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Парите ги обединяват":

    Стара ти е информацията, отдавна заплатите им надминават 10 000, а с комисии и др. са към 18 000лв на месец и тона на редови депутат.
  • 20 Лаи

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "На 100% съм":

    Директори на държавни лесничейства и бизнисмени от ГЕРБ " спечелили" търгове за дървесина по времето на ГЕРБ раздаваха валки и дърва за огрев за да се гласума да кандидатите на ГЕРБ и ДПС.Това е публична тайна.
  • 21 боко

    3 2 Отговор
    Върви в герб бе тъпанар щом си загрижен за пълненето на чекмеджето
  • 22 Всеки идва с екипа си

    3 0 Отговор
    А защо години наред се назначаваха все гербери и седесари, нека се приеме закон за назначение на професионална о аз нова, а не дунчев да гонят камионите с дървата по шосетата
  • 23 Георги

    2 0 Отговор
    Има мафия в горите.Сече се навсякъде незаконно.Живея в горскираьин и виждам.
    Власта местната говоря ги знае и си затваря очите.Дано нещата се променят.Иначе няма гора или намалява рязко.Да се забрани износа.
  • 24 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Парите ги обединяват":

    Няма и да чуеш,като пият шампанско от120лв.Тия цървули.Хората ровят по кофите,на тях не им пука.Само големи приказки.
  • 25 Вън БПС боклуци комунисти

    1 0 Отговор
    Марш във Русия ще седите там пот диктатура във България не има демокрация така че ще ви изгоним от парламента заедно със ДПС и ГЕРБ за да спасим България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове