Отидете към основна версия

2 824 30

Водовъртеж

  • румен радев-
  • корупция-
  • фалит-
  • криза

Да не забравя - "Възраждане" е бонус

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Няколко пъти писах, че Румен Радев, ПП, Кирил и Асен бяха начин оригиналните български комунисти да бъдат върнати във властта. Под прикритие.

Това коментира във "Фейсбук" Георги Даскалов.

Нещо подобно имаше в България, след като първото правителство на СДС беше отстранено и на власт беше докаран безпартийният професор Любен Беров с подкрепата на БКП, ДПС и отцепили се депутати от СДС.

Така 2 години, до 1994 – пак инфлация и наливане на пари, мир да има, когато оригиналното крило на БКП начело с Виденов взе властта. След още две години фалира държавата.

Днес, 15 март 2023 наглед безобиден доклад на финансовата министърка се явява силно усилен по различни медии (имам предположения защо) и се създава (засега) умерена паника, подсилвана от съобщения за фалиращи банки в Америка.

Според мен няма основания.

Но е факт, че скъпотията е огромна и че купуването на електорат от страна на бившите президентски протежета ни докара до ситуацията, в която сме в момента.

Възможно е Кирил Петков и Асен Василев, Христо Иванов&Co чистосърдечно да са смятали, че могат да използват Румен Радев. Но ги използва той. И най-вече – тези, които стоят зад президента.

(Който нямаше да е президент, ако Борисов не беше направил това, което направи. Но може и да не е имал избор).

Все едно, миналото не се връща.

Имахме относително подреден свят – може би корумпиран, неработещ като класическа демокрация – но все пак на приемлива дистанция от добрите образци.

Можехме да се опитаме - и се опитвахме, и се опитваме – да го подобряваме еволюционно.

Вместо това – революция, две, вече почти три години на мускули, постоянни кризи, усилвани от войната, от кризите извън България, но също и от чуждестранен инженеринг, от руските агенти, от полезните идиоти, от лични вендети.

И имаме водовъртеж.

Сами си го направихме, никой не ни е виновен.

И както е казано – БКП роди Румен Радев. Радев роди Кирил и Асен и няколко служебни правителства.

Резултатът е видим.

Хубавото е, че имаме опит от минали години.

Дано сме научили нещо.

Да не забравя - "Възраждане" е бонус.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 33 гласа.

Свързани новини