Отидете към основна версия

7 067 55

Пеевски мина на пароструйка

  • делян пеевски-
  • бойко борисов-
  • даниел вълчев

Той и Борисов са като Сократ и Аристотел на фона на актуалните ни политици

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Депутатът от ДПС Делян Пеевски не бива да бъде подценяван като качества. Той има виждане какво представлява политическият процес, познава инструментите и част от тях видимо владее. Чужда му е инфантилността, която царства напоследък в политическия процес. Днес подписът му стои редом до този на Кирил Петков и Христо Иванов".

Това заяви в неделя деканът на Юридическия факултет на СУ проф. Даниел Вълчев пред NOVA.

Бившият образователен министър просто констатира очевидното, далеч без да се умилява от изводите си. А то е потресаващо и невероятно за мнозина, при които водещи са малко по-повърхностните, да кажем "естетски" мотиви.

Че Делян Пеевски съвсем не е глупак, да не кажем изобщо, е очевидно отдавна. Може да притежава цял склад с отблъскващи качества и маниери, но последното, в което може да бъде обвиняван, е в неумност.

"Ама защо му дават думата на тоя журналистите. Така му изпират името?!", кокорят се изненадани герои от социалните мрежи.

Ами, може и така да излиза, но те нямат избор. До неотдавна Пеевски не можеше да бъде открит от медия, освен когато сам решеше да излезе с изявление в някоя от своите. Днес всяка сутрин около трети петли вече е в ефир, обграден от ранобудни репортери. Те няма как да го подминат, независимо от обвиненията, че му перат, простират и гладят името.

Днешните 18-годишни, които ще гласуват за първи път, са били на 10, когато Пеевски беше олицетворение на злото покрай КТБ, ДАНС, сагите с "Еврофутбол", "Булгартабак", Lafka и какво ли още не. Той е това, което виждат, че показва сега - един разумен, уравновесен и благ чичко, който се държи позитивно и "конструктивно". В общи линии - положителен герой.

При това ниво на заобикалящите го парламентаристи и други политици - напълно достатъчно и правилно поведение. Не е нужно да се напряга повече. Пароструйката работи за него. Никой не страда от мълчанието на казващия винаги нищо, но с много думи приказвач Карадайъ.

Пеевски и Борисов днес са като Аристотел и Сократ на фона на масата подръчни ни политици, което в никакъв случай не е добра новина, но е неоспорим факт.

Отдавна е ясно, че живеем във фарс, но всичко си има обяснение. Играчи са, не може да се отрече. Знаем какво се случи с Цветан Василев и Васил Божков. Който желае, нека се утешава с "Магнитски".

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 65 гласа.

Свързани новини