Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 07:50 7 006 55

Пеевски мина на пароструйка

  • делян пеевски-
  • бойко борисов-
  • даниел вълчев

Той и Борисов са като Сократ и Аристотел на фона на актуалните ни политици

Пеевски мина на пароструйка - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Депутатът от ДПС Делян Пеевски не бива да бъде подценяван като качества. Той има виждане какво представлява политическият процес, познава инструментите и част от тях видимо владее. Чужда му е инфантилността, която царства напоследък в политическия процес. Днес подписът му стои редом до този на Кирил Петков и Христо Иванов".

Това заяви в неделя деканът на Юридическия факултет на СУ проф. Даниел Вълчев пред NOVA.

Бившият образователен министър просто констатира очевидното, далеч без да се умилява от изводите си. А то е потресаващо и невероятно за мнозина, при които водещи са малко по-повърхностните, да кажем "естетски" мотиви.

Че Делян Пеевски съвсем не е глупак, да не кажем изобщо, е очевидно отдавна. Може да притежава цял склад с отблъскващи качества и маниери, но последното, в което може да бъде обвиняван, е в неумност.

"Ама защо му дават думата на тоя журналистите. Така му изпират името?!", кокорят се изненадани герои от социалните мрежи.

Ами, може и така да излиза, но те нямат избор. До неотдавна Пеевски не можеше да бъде открит от медия, освен когато сам решеше да излезе с изявление в някоя от своите. Днес всяка сутрин около трети петли вече е в ефир, обграден от ранобудни репортери. Те няма как да го подминат, независимо от обвиненията, че му перат, простират и гладят името.

Днешните 18-годишни, които ще гласуват за първи път, са били на 10, когато Пеевски беше олицетворение на злото покрай КТБ, ДАНС, сагите с "Еврофутбол", "Булгартабак", Lafka и какво ли още не. Той е това, което виждат, че показва сега - един разумен, уравновесен и благ чичко, който се държи позитивно и "конструктивно". В общи линии - положителен герой.

При това ниво на заобикалящите го парламентаристи и други политици - напълно достатъчно и правилно поведение. Не е нужно да се напряга повече. Пароструйката работи за него. Никой не страда от мълчанието на казващия винаги нищо, но с много думи приказвач Карадайъ.

Пеевски и Борисов днес са като Аристотел и Сократ на фона на масата подръчни ни политици, което в никакъв случай не е добра новина, но е неоспорим факт.

Отдавна е ясно, че живеем във фарс, но всичко си има обяснение. Играчи са, не може да се отрече. Знаем какво се случи с Цветан Василев и Васил Божков. Който желае, нека се утешава с "Магнитски".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    36 1 Отговор
    Прероденият Илия.

    Коментиран от #24

  • 2 Боруна Лом

    41 0 Отговор
    А ПРЕЗ ТЕЛЯК,КОГА ЩЕ Е?

    Коментиран от #25

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бамбука

    47 1 Отговор
    Така се създават легендите за "политическите" бушони. Нали никой не си мисли, че Доган, Борисов, Пеевски са нещо повече ? Отредената им роля е да създават по места по-малки послушни бушончета и така да се управлява България.
  • 5 Разумни Благи ЧИЧКОВЦИ ПЕЕВСКИ Борисо

    52 1 Отговор
    Тея 18 год ще
    попитат Родителите си кой да тия Чичковци и отговора ще бъде:"Това са най голямите Крадци и мафиоти през последните 15 год!! Родителите няма да, пропуснат да обеснят на децата си кои са тея двамата!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ха ха

    41 0 Отговор
    а дали умноста му не се базира на досиетата от библиотекарския и честите инструктажи от сараите ?
  • 8 инфо

    47 0 Отговор
    Хайде спрете се с това венцехвалене на Пеевски. "Одата на радостта" по скоро е гротеска. "Успехите" му не се дължат на някакви специални или уникални качества. "Водещата" му роля е резултат от некадърност, некомпетентност, зависимости, слугинаж, наглост, непригодност, алчност, безпринципност на останалите от "сглобката". Всичко това подплатено от обилна медийна пропаганда и решаващата роля на посолството. За морални категории и дума не може да става. Обективната журналистика изисква обективни анализи на процесите. Не виждаме такава, и това е обида (меко казано) към нормално мислещите хора
  • 9 САТЪРА НА ХАНА

    32 0 Отговор
    А АЗ ИМАМ ВИДЕНИЕ ...
    .....
    . КАТО ОТ ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО....
    . . ЕДИН МНОГО ЧЕРЕН НИГЕРИЕЦ С ГОЛЯМ ДЪРВЕН ЧУК НАБИВА БАВНО НА КОЛ БАЦЕ И ПЕЕВСКИ И ДРУГ НЕГЪР ОТМЕРВА РИТЪМА НА УДАРИТЕ С ТЪПАН :))
  • 10 Гост

    22 1 Отговор

    До коментар #6 от "Шансу Имамов":

    Леле, колко си изпушил, шансииии, шансиии
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 един

    33 0 Отговор
    Ей това е падение,съзнателно да хваляш един крадец и бандит,само щото на тебе така ти е угодно!Тия които го хвалят вероятно са същите крадци и бандити,иначе друго обяснение нямам!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тома

    32 0 Отговор
    Ако някой чака дебелия да управи държавата то той е луд
  • 15 любител

    31 1 Отговор
    само не знам каква е тая наглост на тоя мръсник да започне пак да си показва физиономията и да говори всеки ден потелевизията като според краварите на които се кланяти са надупени управляващите той е в списъка магнитски и мястото му както и на боко крдеца и цялата им крадлива пасмина е ЦСЗ до живот в единочки на хляб и вода заради геноцида на който подложиха българският народ.
  • 16 байгън

    20 0 Отговор
    Как няма да мине на пароструйка трябва да се изпере от Магнитски шиши-бо----а
  • 17 Демократ

    37 0 Отговор
    Мили Боже, декан на юридическия факултет да сравнява пладнешките бандити Борисов и пеевски със Сократ и Аристотел. Няма такова световно падение, това юридическо недоразумение трябва незабавно да бъде изхвърлено на политическото бунище, но за жалост в България това не може да се случи, така става в демократичните и правови държави, където се цени морала и е водещо изискване за публични личности. В нашето блато най-много се цени затъването в тинята и крякащите жаби.

    Коментиран от #38

  • 18 Венци

    30 1 Отговор
    Този неприятник нали беше заживял в Дубай, беше отслабнал и се бяхме отърваше от фъфленето му? Защо се върна? Явно дамо на тази територия можеш да мамиш, крадеш и лъжеш безнаказано.
  • 19 Их Бре!

    15 2 Отговор
    Ще гласувам за Пеевски тогава.толкова готини неща е направил за себе си на гарбът на бг данакоплатеца.Чуден човек
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хахаха

    16 5 Отговор
    Бойко минава жълтопаветниците с 200, а Шиши с 300:) Като са прости и гласуват за втория отбор на ДПС - ПП/ДБ:)
  • 22 Дрън дрън та пляс

    10 1 Отговор
    за никъде сме без шиши ..... язък че толкова протести е енергия отиде на вятъра
  • 23 Тоя Тарикат...

    22 0 Отговор
    ...се бе кротнал,като го вкараха в списъка-,,Магнитски"...!Бе станал по-нисък и от тревата дори...!Но явно от ,,ПосолствиТО" му казаха-,,НЕма се пУашиш"...!
    И нещо взе много активен да го раздава и то по всички въпроси...!
  • 24 Горски

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Мина на пароструйка и сега прави перестройка.
  • 25 Гарабед

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Боруна Лом":

    Шиши е теляка, Асен е първи на опашката
  • 26 Чудя се

    3 0 Отговор
    На изток от рая ли сме или на запад
  • 27 1234

    24 0 Отговор
    Браво, и днес си заслужихте хонорарчето от Господаря! Хората не бива да забравят кой е пеевски и какво беше участието му за докарванета на България до тук. А онези, които са били 10 годишни тогава, преди да гласуват , да се разровят в нета , и без това носовета са им постоянно в телефоните.
  • 28 Ъъъъъъ

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шансу Имамов":

    Що президент, направо цар да го направим! По вашему - султан!
  • 29 емо 73 канар

    20 0 Отговор
    Само питам !!! Защо "лицето", но всъщност, з.а.д.н.и.к.ъ.т. шиши не е в ЦСЗ, заедно с тулупа от Банкя ???

    Ще се окаже прав онзи професор , който заяви, че 80% от българите са дебилни.

    Коментиран от #34

  • 30 ФАЛИТ НА БУЛГАРТАБАК ,КТБ И

    16 1 Отговор
    Техномаркет !! Този няма печеливш бизнес .
    Всичко фалира само от схеми с народни пари лапа
  • 31 Посолството го опитоми и е изпран

    11 0 Отговор
    Играе им по свирката
  • 32 Баба Кина

    9 1 Отговор
    Шишири иска да харчи откраднатото от КТБ. Падне ли Магнита, дето го е олепил, пак ще гледаме дебелото момче в целия му блясък.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 българин

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "емо 73 канар":

    напълно си прав но от тъп народ и схемажий мафиоти е това в съотношение с турция нашите депутати трябва да са 40 а те 240 а честит сбор
  • 35 2023

    11 0 Отговор
    Колко е тъжно, когато умен човек, какъвто Даниел Вълчев е безспорно, започне да друнка глупости...От друга страна е разбираемо - той също беше в калта, наречена политика и видно някои от петната и са останали в душата му. А за слушаш от юрист хвалебствия за престъпник си е гротескно , но толкова българско !

    Коментиран от #37

  • 36 Оооо, да бе

    6 2 Отговор
    "играчи"!!
    Играчи на каишка по музика от посолствоТО.
    Така е, много добре ги утешиха с "Магнитски"...
  • 37 Гротескно или не, това е положението

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "2023":

    Първо, няма кой да ги разследва, и не само Пеевски а тия преди него.
    Второ, на фона на Денков, гаспадин простоКиро и Кокорчо, Пеевски а и Боко наистина изглеждат като държавници.
    Не си спомням кога в друго време сме били в по-безнадеждна ситуация-от едната страна крадци, от другата предатели и то много неумни.
  • 38 На фона на

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Демократ":

    Радостин, Киро, Христо, Кокорчо и гнома са си направо философи.

    Коментиран от #52

  • 39 Премера Пеевски е

    0 1 Отговор
    измит,изпрян и е чист като сълза от ППДБ. А Вия си протестирайте. Ха ха ха
  • 40 факти само истински

    2 0 Отговор
    те се препират един друг търкат се като таляци в градската банята може и други неща да си правят в името на плитиката И ПРЕУСПИРИТЕТА СИ голяма работа и стават,, други хора ,но има една стара приказка тези вълци си сменят косъма ама нравите НИКОГА!
  • 41 Шменти-Капели

    1 0 Отговор
    Аристотел и Сократ? Посредствеността на жълтите медии ...
  • 42 ПРОСТО КИРО И ШАЙКАТА БЕЗРОДНИЦИ

    2 0 Отговор
    ПАРОСТРУЙКА С ГОРЕЩА ПАРА ТРЕБЕ ДА ИЗМИЕ ИЗЦАПАНИЯ МУ С КАФЕВО ,ДИРНИК!
  • 43 Ха Ха ХА

    0 0 Отговор
    прасеевски.....
  • 44 МИНА ПРЕЗ ПАРОСТРУЙКА НО МУ ПАДНА БОЯТА

    1 0 Отговор
    И ОТДОЛУ ЛЪСНА ЧЕРВЕНИЯ МУ Г.З
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Анонимен

    1 0 Отговор
    Има политици, които отмъщават на някои си българи и то как, от трита етноса ти пращат клошар бияч проститутки и по този начин ви карат да се изселите, ако не го сторите, я инфаркт от тях, я рак. Крайни националисти има. А това не е добре. По време на Живков, живяха като царе навсякъде, името не прави човека, а човека прави името. Има хора не се интересуват от политика и политици. Те възродителите всичко са чеда на ДС. Пеевски е бил на 4 годинки, кво знае, каквито му кажат от ДС изпълнява, послушник, а дали е умник, да кажат професорите от Югозападния благоевградски университет. Той и бай тошо бе без висше, но бе райска европейска градина града ни, а сега е кочина отивайки си.
  • 48 8080

    0 0 Отговор
    Пеевски е отгледаното дете от Сокола.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Анонимен

    2 0 Отговор
    Бойко е на влас от 27 годишен, демек 37 години ни управлява. Да му мислят 37 годишните стари ергени. Човек за човека е вълк. Биха ви убили без да им мигне окото. Алчността до там води убийства, самоубийства, катастрофи, ковид, войни. Животът е кратък и не си струва алчността. Богатите роднини се търсят. А бедните никой не иска да чуе за тях и на погребения хиляди причини, за да не отидат. Де акъл, акъла им е в парите и имотите. Човек е безсилен пред тях, богатите. Бяха последни. Късмет..
  • 51 ИНЖ

    0 1 Отговор
    ДП е законно избран народен представител. За него са гласували хиляди бг граждани. Той не е "нахлул с взлом" в НС, нали??? А Прокуратурата, Полицията и т.н. да се размърдат(ако благоволят). Същото важи и за ББ. Накратко: отговорността е на бг Избирателя.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.