Отидете към основна версия

4 528 42

Ангел Джамбазки пред ФАКТИ: Плащаме на ДПС кървав данък, за да може да управляват процесите у нас през влияние от Турция

  • ангел джамбазки-
  • вмро-
  • шенген-
  • румъния-
  • българия-
  • австрия-
  • ес-
  • граници-
  • дпс-
  • турция-
  • гражданство

Въздушен „Шенген“ няма! Това е измама и пълна фалшификация, казва евродепутатът от ВМРО

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България в „Шенген“ по въздух… Това е идея, която се коментира, но дали е добра за нас. Какви и изобщо носи ли ползи. Има ли смисъл да се води разговор България и Румъния да влязат в "Шенген“ само по въздух… Пред ФАКТИ говори Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО и български евродепутат в Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти.

- Г-н Джамбазки, България в „Шенген“ по въздух. Темата е актуална и голяма. Това опция ли е за нас…
- Това не е никаква опция. Това е пълно лицемерие, пълна глупост и то по една много проста причина - въздушен „Шенген“ няма! Това е измама и пълна фалшификация. При „Шенген“ единственото нещо, което има смисъл, е да можеш да придвижваш свободно в рамките на Европейския съюз стоки и капитали през земната транспортна инфраструктура. Тук не става въпрос някой да мине през летището и да закачи на ревера си значка, че е влязъл в България през „Шенген“ по въздух и не е чакал на опашка да му проверят паспорта. Ми то България е в „космическия“ „Шенген“ по въздух и сега, през Космоса няма проверки. Въздушен „Шенген“ са пълни глупости. Това са измами, бонбонки и залъгалки, защото това, което сапуненото българско правителство търси, е да получи някакъв успех, някакво признание. Съгласим ли се на това нещо сега, винаги българската икономика, българските превозвачи, българските, румънските и гръцките пристанища ще останат извън шенгенското пространство. А това, всъщност, е целта, която се преследва от Запада. И това е така, защото българските и румънските превозвачи, както и пристанищата в тези страни, са конкуренти на европейските такива и те затова ни държат извън шенгенското пространство. Това е ясно като бял ден. Който не го разбира от политическата класа, не говоря за хората, които са гласоподаватели и избиратели, или е глупав, или е национален продажник.

- Но чуваме и теза, че „Шенген“ по въздух е някаква крачка напред…
- Никаква крачка не е, защото това е замазване на очите. Това е огромна лъжа. Ако я приемем, това означава, че завинаги ще останем само по въздух и ще продължим да бъдем донор на работна ръка, на кадрови капацитет към западните държави. Това е едно на ръка. Също така вероятно сте обърнали внимание и на условието, което ни поставя Австрия – България да се превърне в лагер за нежеланите нелегални имигранти в EС.

- Те да се връщат по първа регистрация…
- Няма първа регистрация. Те просто ще съберат всички, които не ги искат там – разни брадати музиканти, брадати инженери, брадати молекулярни експерти, които не им трябват, ще ги натоварят на кораби, на шлепове, на влакове и после ще кажат: „Ето това е ваш проблем! Оправяйте се!“ Това е голямата лъжа. Това е голямата измама. Това е голямата глупост. Защото опитват да ни замажат очите и да ни излъжат с някакво шенгенско пространство, което не става за нищо като тема в този момент.

- Но всеки управляващ, ако се стигне до такова развитие, ще го отчете като позитив?
- Това не е никакъв позитив за всички, които разбират, че всичко е чисто и просто лъжа. Това е опит за извиване на ръцете и целта е България да се превърна в лагер за нелегални емигранти. Всъщност, нали помним как Австрия и Германия си ги поръчаха тези емигранти, но като видяха, че не могат да ги интегрират, защото никой не може да ги интегрира точно тези и това всички го знаят, хайде сега да ги връщаме в пограничните страни. И второ, защото това е целта – да се замажат очите и да се излъже, че България и Румъния са влезли в шенгенското пространство. А ние не сме влезли. Но за управляващите в други европейски страни това също ще е удобно да могат кажат: „Да, ние ги пуснахме в „Шенген“ и всичко е наред. Свършихме работа!“ А никаква работа не са свършили.

- Друга тема, която в момента много силно се коментира, това са промените в Конституцията. Но там по-малко се говори за промяната в член 65, който визира двойното гражданство. И как ще стане така, че депутат или министър може да е с двойно гражданство…
- Това е нещо много опасно, защото по този начин Турция може да си вкара в българския парламент колкото си иска депутати.

- Защо веднага говорите за Турция, след като може и човек с българско и руско гражданство – въпреки че Русия в момента ни е определила като неприятелска държава, също да стане депутат…
- Има голяма разлика в това дали Русия, САЩ, Великобритания, а може и друга държава да иска да вкара хора с двойно гражданство в българския парламент, или Турция. Просто Турция много лесно може да го направи и има интерес от това. В Турция нещата се свеждат до волята на ДПС и на Ердоган колко депутати да вкарат. Реално погледнато, Ердоган може да изпрати колкото си иска гласа в България за едни парламентарни избори. Той може да направи каквото си иска при гласуването в Турция, за да подкрепи ДПС. Ето това е проблемът в момента. Това е проблемът, пред който е изправена българската държавна система. И няма никаква причина ние да позволим това да се случи и да имаме турски граждани за министри и народни представители. Аргументът, че това се прави, за да се прикрие позорът на бившия министър-председател Кирил Петков, който имаше канадско гражданство, защото и други народни представители от тази фирма „Продължаваме промяната“ също имат двойно гражданство, не е състоятелен. В момента ние плащаме на ДПС кървав данък, за да може партията пряко да управлява процесите у нас през влияние от Турция. Британският крал, който все пак е и суверен на Канада, какъв интерес има да организира канадски граждани като Кирил Петков да гласуват и да стават депутати в България. Руският президент Путин какъв интерес има да участва в българската власт сега… Никакъв. Поне така предполагам, защото в момента той си има други главоболия. САЩ ли имат интерес да се намесят в изборите в България пряко… Не. Брутално и зверски сега правителството у нас прави така, че властта в Турция, водена от Реджеп Ердоган, да могат в един момент да изберат 240 български народни представители. Защо не? Ако иска Ердоган, ще го направи.

- В момента текат дебати за промените в Конституцията, но това точно не се коментира…
- Нищо не тече като дебат. Хората в парламента извършват национално предателство, защото промяната с двойното гражданство е абсолютно ненужна. Нали голямата цел на промените в тази клета Конституция, които ще правим, цялата малоумна битка, беше да се направи някаква съдебна реформа. Това беше мантрата, с която лягаха, ставаха, въргаляха се по тротоарите от ПП и ДБ. Нали обясняваха колко са лоши Борисов и Пеевски, а днес те им станаха началници. Борисов и Пеевски са истинските управленци. Някой има ли съмнения в това. Нали трябваше да се направят промени в Конституцията, за да се смени главният прокурор. Е, махнаха един, сложиха друг, а сега става така, че даже ще му удължат мандата. До момента главният прокурор имаше 7 години мандат, а сега го направиха 5 години. Но има възможност за два поредни, което прави 10-годишен мандат, малко го намалиха, но пак е много време. Значи какво излиза, че битката е била да се махне един и да се сложи друг човек. Направиха го. И така сега леко се пъхна вътре – в тези промени на Конституцията, и двойното гражданство. Защо? Кому е нужно? Нали логиката на всяка една суверена държава е хората, които са избрани да представляват обществото, да бъдат лоялни към родината си, към държавата си. Каква е причината, каква е логиката човек, който се е клел в чужда Конституция, който е припознал и друга родина, да решава в България какво ще става в отбраната, в образованието, в културата. Такъв човек на кое си гражданство ще е лоялен…

Поставете оценка:
Оценка 4 от 45 гласа.

Свързани новини