Last news in Fakti

13 Декември, 2023 09:01 4 502 42

Ангел Джамбазки пред ФАКТИ: Плащаме на ДПС кървав данък, за да може да управляват процесите у нас през влияние от Турция

  • ангел джамбазки-
  • вмро-
  • шенген-
  • румъния-
  • българия-
  • австрия-
  • ес-
  • граници-
  • дпс-
  • турция-
  • гражданство

Въздушен „Шенген“ няма! Това е измама и пълна фалшификация, казва евродепутатът от ВМРО

Ангел Джамбазки пред ФАКТИ: Плащаме на ДПС кървав данък, за да може да управляват процесите у нас през влияние от Турция - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България в „Шенген“ по въздух… Това е идея, която се коментира, но дали е добра за нас. Какви и изобщо носи ли ползи. Има ли смисъл да се води разговор България и Румъния да влязат в "Шенген“ само по въздух… Пред ФАКТИ говори Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО и български евродепутат в Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти.

- Г-н Джамбазки, България в „Шенген“ по въздух. Темата е актуална и голяма. Това опция ли е за нас…
- Това не е никаква опция. Това е пълно лицемерие, пълна глупост и то по една много проста причина - въздушен „Шенген“ няма! Това е измама и пълна фалшификация. При „Шенген“ единственото нещо, което има смисъл, е да можеш да придвижваш свободно в рамките на Европейския съюз стоки и капитали през земната транспортна инфраструктура. Тук не става въпрос някой да мине през летището и да закачи на ревера си значка, че е влязъл в България през „Шенген“ по въздух и не е чакал на опашка да му проверят паспорта. Ми то България е в „космическия“ „Шенген“ по въздух и сега, през Космоса няма проверки. Въздушен „Шенген“ са пълни глупости. Това са измами, бонбонки и залъгалки, защото това, което сапуненото българско правителство търси, е да получи някакъв успех, някакво признание. Съгласим ли се на това нещо сега, винаги българската икономика, българските превозвачи, българските, румънските и гръцките пристанища ще останат извън шенгенското пространство. А това, всъщност, е целта, която се преследва от Запада. И това е така, защото българските и румънските превозвачи, както и пристанищата в тези страни, са конкуренти на европейските такива и те затова ни държат извън шенгенското пространство. Това е ясно като бял ден. Който не го разбира от политическата класа, не говоря за хората, които са гласоподаватели и избиратели, или е глупав, или е национален продажник.

- Но чуваме и теза, че „Шенген“ по въздух е някаква крачка напред…
- Никаква крачка не е, защото това е замазване на очите. Това е огромна лъжа. Ако я приемем, това означава, че завинаги ще останем само по въздух и ще продължим да бъдем донор на работна ръка, на кадрови капацитет към западните държави. Това е едно на ръка. Също така вероятно сте обърнали внимание и на условието, което ни поставя Австрия – България да се превърне в лагер за нежеланите нелегални имигранти в EС.

- Те да се връщат по първа регистрация…
- Няма първа регистрация. Те просто ще съберат всички, които не ги искат там – разни брадати музиканти, брадати инженери, брадати молекулярни експерти, които не им трябват, ще ги натоварят на кораби, на шлепове, на влакове и после ще кажат: „Ето това е ваш проблем! Оправяйте се!“ Това е голямата лъжа. Това е голямата измама. Това е голямата глупост. Защото опитват да ни замажат очите и да ни излъжат с някакво шенгенско пространство, което не става за нищо като тема в този момент.

- Но всеки управляващ, ако се стигне до такова развитие, ще го отчете като позитив?
- Това не е никакъв позитив за всички, които разбират, че всичко е чисто и просто лъжа. Това е опит за извиване на ръцете и целта е България да се превърна в лагер за нелегални емигранти. Всъщност, нали помним как Австрия и Германия си ги поръчаха тези емигранти, но като видяха, че не могат да ги интегрират, защото никой не може да ги интегрира точно тези и това всички го знаят, хайде сега да ги връщаме в пограничните страни. И второ, защото това е целта – да се замажат очите и да се излъже, че България и Румъния са влезли в шенгенското пространство. А ние не сме влезли. Но за управляващите в други европейски страни това също ще е удобно да могат кажат: „Да, ние ги пуснахме в „Шенген“ и всичко е наред. Свършихме работа!“ А никаква работа не са свършили.

- Друга тема, която в момента много силно се коментира, това са промените в Конституцията. Но там по-малко се говори за промяната в член 65, който визира двойното гражданство. И как ще стане така, че депутат или министър може да е с двойно гражданство…
- Това е нещо много опасно, защото по този начин Турция може да си вкара в българския парламент колкото си иска депутати.

- Защо веднага говорите за Турция, след като може и човек с българско и руско гражданство – въпреки че Русия в момента ни е определила като неприятелска държава, също да стане депутат…
- Има голяма разлика в това дали Русия, САЩ, Великобритания, а може и друга държава да иска да вкара хора с двойно гражданство в българския парламент, или Турция. Просто Турция много лесно може да го направи и има интерес от това. В Турция нещата се свеждат до волята на ДПС и на Ердоган колко депутати да вкарат. Реално погледнато, Ердоган може да изпрати колкото си иска гласа в България за едни парламентарни избори. Той може да направи каквото си иска при гласуването в Турция, за да подкрепи ДПС. Ето това е проблемът в момента. Това е проблемът, пред който е изправена българската държавна система. И няма никаква причина ние да позволим това да се случи и да имаме турски граждани за министри и народни представители. Аргументът, че това се прави, за да се прикрие позорът на бившия министър-председател Кирил Петков, който имаше канадско гражданство, защото и други народни представители от тази фирма „Продължаваме промяната“ също имат двойно гражданство, не е състоятелен. В момента ние плащаме на ДПС кървав данък, за да може партията пряко да управлява процесите у нас през влияние от Турция. Британският крал, който все пак е и суверен на Канада, какъв интерес има да организира канадски граждани като Кирил Петков да гласуват и да стават депутати в България. Руският президент Путин какъв интерес има да участва в българската власт сега… Никакъв. Поне така предполагам, защото в момента той си има други главоболия. САЩ ли имат интерес да се намесят в изборите в България пряко… Не. Брутално и зверски сега правителството у нас прави така, че властта в Турция, водена от Реджеп Ердоган, да могат в един момент да изберат 240 български народни представители. Защо не? Ако иска Ердоган, ще го направи.

- В момента текат дебати за промените в Конституцията, но това точно не се коментира…
- Нищо не тече като дебат. Хората в парламента извършват национално предателство, защото промяната с двойното гражданство е абсолютно ненужна. Нали голямата цел на промените в тази клета Конституция, които ще правим, цялата малоумна битка, беше да се направи някаква съдебна реформа. Това беше мантрата, с която лягаха, ставаха, въргаляха се по тротоарите от ПП и ДБ. Нали обясняваха колко са лоши Борисов и Пеевски, а днес те им станаха началници. Борисов и Пеевски са истинските управленци. Някой има ли съмнения в това. Нали трябваше да се направят промени в Конституцията, за да се смени главният прокурор. Е, махнаха един, сложиха друг, а сега става така, че даже ще му удължат мандата. До момента главният прокурор имаше 7 години мандат, а сега го направиха 5 години. Но има възможност за два поредни, което прави 10-годишен мандат, малко го намалиха, но пак е много време. Значи какво излиза, че битката е била да се махне един и да се сложи друг човек. Направиха го. И така сега леко се пъхна вътре – в тези промени на Конституцията, и двойното гражданство. Защо? Кому е нужно? Нали логиката на всяка една суверена държава е хората, които са избрани да представляват обществото, да бъдат лоялни към родината си, към държавата си. Каква е причината, каква е логиката човек, който се е клел в чужда Конституция, който е припознал и друга родина, да решава в България какво ще става в отбраната, в образованието, в културата. Такъв човек на кое си гражданство ще е лоялен…


Поставете оценка:
Оценка 4 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    21 44 Отговор
    Бвгай у турция да те ремомтират:) мераклия
  • 2 Гост

    20 53 Отговор
    И тоя е под влияние на определена субстанция, на всякъде вижда ДПС и Турция!
  • 3 ...

    25 33 Отговор
    Да му напомня на Джамбазки, че Доган е колега на шефа му в КГБ/ДС. От Кремъл им дърпат конците, не от Анкара.
  • 4 Благоевград

    34 8 Отговор
    А когато управлявахте, друго говореше с краси билата, мекерета такива,пишман патриоти
  • 5 Уонко Нормалния

    6 5 Отговор
    Тва са ли Усети! Приключили сме Вчера бре. Те ви Пример.
  • 6 еничарите тук и другите

    5 6 Отговор
    в турция са скопени и управляват . османските кралства вземат своето . брадски народ . ако се намешат в гази ще поработим за тях повече .
  • 7 Вълк единак

    25 25 Отговор
    Стига се прави на герой ве мишок, ти си заедно със ДПС. Вече на всички е ясно че ДПС играят за Русия, каква Турция
  • 8 Жжж

    20 17 Отговор
    Я питай началника си агент "Иван", като "бяха" с агент "Сава" в българския клон на кгб, кой на кого козируваше? ...Кремълски утрепки!
  • 9 Плащаме

    26 6 Отговор
    заради такива като теб! Господин гай! Народа помни как управлявахте с дпс и герб няколко години!
  • 10 Али

    17 11 Отговор
    Преди тебе тези лакърдии Волен Сидеров ги говореше и лъжеше пенсионерите. После със златния си пърст докапа ДПС на власт.Май пак искаш да станеш депутат и да ядеш к свете си ръце като гьормедик.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бегай бе

    9 14 Отговор
    Лигльо
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чисто бяло свежо пране

    17 5 Отговор
    Въздушният Шенген си е обида към нас, мислех до вчера. След безпогрешното изпиране съм на мнение, че и той ни е много.
  • 15 Артилерийска подготовка

    11 11 Отговор
    Заради "политици" като този...плащаме кървавите данъци. Не ми се рови назад да ви посочвам примери на авторските му безумия, отнасящи се за Путин, Русия, положението на фронта в Украйна и прочие. Когато един автор пише, той има не само фактологично, но и морално задължение към читателите. Защото когато се пишат противоречащи на реалността абсурди, се проучват някои от четящите към нравствен безпорядък и абсурдни постъпки...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Другарю

    14 17 Отговор
    Джамбаз ефенди да ни плашиш с Турция е отминала мода измисли нещо друго
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Джамбазки

    6 13 Отговор
    Мекия маркуч
  • 20 Джамбазки

    7 9 Отговор
    Пиандурник
  • 21 ХаХаХа

    25 6 Отговор
    Този пак ни плаши с Торбалан 😂😂😂. Много добре знае, че ДПС е създадена по държавна поръчка на комунистическата номенклатура в България със цел турците в България да са под контрола на страната. Не случайно всички начело с Ахмед Доган са ДС агенти , както всъщност е и Каракачанов ДС агент. В България никога не е имало демокрация, защото след преврата всичко мина в ръцете на ДС агентите,от политиката,през синдикатите.....до бизнеса в България

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Коментар

    13 2 Отговор
    Ей сега като въведат промените в конституцията такива с двойно гражданство да могат да заемат висши позиции като нищо могат да ни обяват за губерня на Туршия.Ясно е,че няма да ни обявяват на ФАЩ,защото за тях сме индианци.Тук не опира до "русофили" и "русофоби",а до националната сигурност.Ако сега не спрете тези некадърни промени после какво ще правим ?Ще се освобождаваме или ще ядем туршия?
  • 24 Мхм

    9 4 Отговор

    До коментар #21 от "ХаХаХа":

    ...С едно уточнение: ДС и агентите му никога не са били под контрола на българското правителство, а под контрола на съветското и на пряк отчет пред кгб. И ДС и ЩАЗИ са си просто локални отдели на КГБ и всички компромати, с които контролират агентите си и до днес са в архивите на наследникът на кгб - фсб и Русия. Не могат да гъкнат без позволение от Кремъл, защото най-важното условие да си агент е да имат унищожителни компромати срещу теб.
  • 25 Точен

    3 9 Отговор
    Джамбазки изпълнява поръчки на Запада срещу Възраждане, която е единствената българска партия. Иска да отклони гласове. ДПС е най-антибългарската партия, в момента е на подчинение на Посолството на САЩ, но дебне да покори Българско. ВМРО са еничари на Запада.
  • 26 Жмръц

    12 0 Отговор
    Шенген по въздух,е същото,като да ееш по интернет.Виждаш,ама кефа ти е в ръката.
  • 27 Ще плащате

    8 6 Отговор
    Русофилите им смениха имената на турците. Можеха да ни вкарат в гражданска война 1990 г.
  • 28 ДПС

    7 2 Отговор
    Не се хващайте за нас ами вижте какво приказва човека за Шенген! Ще го гледаме през крив- като ни докарат един милион шебека и ще ни оградят с бодлива тел.
  • 29 Роналд Рейган

    5 7 Отговор
    Ангел Джамбазки Е ЕДНА ПРОПАДНАЛА ПИАНИЦА . БОРОВЕЦ, ПАПАГАЛ, ИГРАЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА
  • 30 Българските турци

    3 4 Отговор
    властта в Турция, водена от Реджеп Ердоган, да могат в един момент да изберат 240 български народни представители. Защо не? Ако иска Ердоган, ще го направи.


    Ега си дивата параноя !?..Кой свестен порядъчен човек ще застане до низки доносчици и махленски агенти вербувани от МВР и с промити от БКП и ДКМС мозъци ??!...ДПС е една корумпирана псевдоетническа партия, произлязла от лоното на комунистическите специални служби на България! Тъй като е скалъпена не по запланувана програма , а в една екстремна аварийна ситуация , тази уж политическа формация , се ражда с множество "генетични " недъзи ! Основният и недъг е ,че не е етническа партия , а е чиста марионетка на трансформиращият се тогава политически елит в България !...Днес благодарение на лицемерния си "агентно - доноснически политически стил и необходимоста от забулването на гузната възродителна съвест на българското общество, са все още фактор в жалката политическа действителност на България !!!...Турците отдавна са разгадали тайната на доносчиците и агентите с които държавата преди прехода държеше юздите на етническите малцинства !... Демокрацията наруши реда на хромозомите в ДНК то на българската държава, която в момента е изпуснала всякакви възможни и невъзможни юзди !...Тия дни нараства тенденция, според която има усилия да я обявят за протурска партия , явно с цел да ги елиминират по някакъв начин от политическата сцена на България, смятайки ги вече за излишни !
  • 31 ...

    1 0 Отговор
    Изгониха градските хора и от селата изкупиха и продължават да изкупуват движими и недвижими имоти на българите. А тия, които останаха в българия се омъжиха за турци и роми, за да им дадат работа и днес са навсякъде. Бе извършен геноцид, а ми говорят 240 депутати от 34 за права и свободи. Те са мнозинство и без кгб дс бкп ще ви притопят. А и другарката коларова ли бе професорката, следва 100 000 да ги няма в Бг, а да останат демек кгб дс българи и турците мюсюлманите. Така така другарко Коларова и Симеонов. Сега описано от вас журналистите се строят къщи в Банкя, дайте на народа повече истината.
  • 32 Коларова

    0 1 Отговор
    един милион следва български да са
    по малко, за да я има България. Челюсти
  • 33 Зъл трол

    2 1 Отговор
    Този още не се усеща, че дпс заедно с бсп, ВМРО, възбуждане, итн и много други имат един и същ работодател. Само където ДПС купиха гласове на палячовците от итн, за да могат да си играят на евроатлантици. Истинската турска партия беше дост.

    Коментиран от #38

  • 34 Мдаа

    3 1 Отговор
    Значи за това Шиши ще е начело на ДПС, искат да я легитимират като българска, това е все едно турска баклава в българска опаковка.
  • 35 Турците си имат европейски вилает

    2 0 Отговор
    И евродепутати от истанбулгаристан
  • 36 Факт

    3 0 Отговор
    Спокойно, хамид помака пее в момента по телевизията. Те са работливи и като измрат всички христояни те ще управляват с турскитероми. Не е шега работата, а е истина. Бъдете здрави.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ИНЖ

    0 0 Отговор
    Геле, Бг плаща кървав дан на неслучилата се справедливост за комунистите - за "Народния" съд, лагерите икономическия крах и тн. ДПС са само част от пъзела. А ти си псевдо-патриот. Нищо не си дал на Бг, а само си вземал.
  • 42 ЗУХРА ЗА ДРЪНДАРА !

    1 0 Отговор
    "Да, аз наистина избягах в Турция. А както знаете - от Турция до Швейцария не е трудно човек да се издигне, особено, ако е клитор. Но това, че съм докоснат от Доган преди 3 десетилетия, не значи, че дължа успеха си на него!" - обясни клиторът, пожелал да запази анонимност, тъй като все още се страхува от орловите нокти на Сокола.