Отидете към основна версия

2 703 4

Батистута: Отказах на Реал Мадрид, защото...

  • батистута-
  • реал мадрид-
  • фиорентина-
  • звезда-
  • желание

"Щях да стана много голяма звезда, ако бях отишъл, а аз не исках това", заяви аржентинската легенда

Снимка: БГНЕС

Легендарният аржентински нападател Габриел Батистута направи изключително интересно разкритие защо никога през кариерата си не премина в Реал (Мадрид) или друг от европейските грандове от годините на състезателната му кариера.

„Никога не ми е харесвало да бъда звездата на отбора. В такъв случай се превръщаш в обект на постоянно напрежение. Ако играеш за голям гранд, този натиск става изключително огромен“, обясни Батигол пред „Американ Бизнес Форум“.

„Получавал съм много оферти от най-влиятелните клубове. Най-вече от Реал (Мадрид), Манчестър Юнайтед и Милан, но аз предпочетох да остана във Фиорентина“, допълни 50-годишният аржентинец.

„Ако бях отишъл в Реал (Мадрид), щях с лекота да вкарам повече от 200 гола, но щеше да ми омръзне. Същото щеше да се случи, ако бях преминал в Милан. Въпреки че не спечелих голям трофей в евротурнирите през кариерата си, аз се чувствам шампион, тъй като помогнах на Фиорентина да се бори като равен с големите грандове“, завърши легендарният голаджия, който има титла на Италия с екипа на Рома.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини