Отидете към основна версия

2 801 12

Наш футболен отбор праща клубния си автобус за превозването на бежанци от войната в Украйна

  • клубен автобус-
  • футбол-
  • пирин благоевград-
  • украйна-
  • бежанци

ФК Пирин призовава всички футболни клубове да последват нашия пример и от своя страна да изпратят своите клубни автобуси за превозването на бежанци от войната в Украйна и за доставката на хуманитарна помощ в страната

Снимка: youtube

Пирин изпрати официално писмо до министър-председателя на Република България Кирил Петков с копие до министъра на външните работи Теодора Генчовска, с което заявява намерението си да използва своя клубен автобус за превозването на бежанци от войната в Украйна към България и за доставянето на хуманитарна помощ на пострадалите от военните действия там, съобщиха от клуба.

Инициативата е лично на собственика на отбора Пол Белогур, който е категоричен, че всяка една страна трябва да помогне на хората, страдащи от военната инвазия на Русия в Украйна.

"Абсолютно наясно съм колко тежка е ситуацията в Украйна, тъй като в страната живеят и работят мои служители от IT сектора, обслужващи и медийната група на която съм собственик - "Vermont News & Media". От разказите им разбирам, че на доста места в страната хората вече имат спешна нужда от храна, вода и лекарства. Страхът е обзел всички, насилието е навсякъде. Призовавам правителството на САЩ да премахне визовия режим за бежанци от Украйна, за да се помогне реално на хората. Положението е изключително тежко и се надявам, че всички ще се обединим срещу тази агресия, срещу войната и страданието на хората“, заяви Белогур пред "Brattleboro Reformer".
Вестникът е третият по тираж всекидневник в американския щат Върмонт (Нова Англия) и е част от медийната група Vermont News & Media, собственост на президента на Пирин.

ФК Пирин призовава всички футболни клубове да последват нашия пример и от своя страна да изпратят своите клубни автобуси за превозването на бежанци от войната в Украйна и за доставката на хуманитарна помощ в страната.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини