7 Март, 2022 14:29 4 464 12

Гари Каспаров с обвинения към МОК и ФИФА, че са инструменти в ръцете на диктатор

  • гари каспаров-
  • владимир путин-
  • мок-
  • фифа-
  • спорт-
  • украйна-
  • русия-
  • футбол

Путин се придържа към написаното в учебниците, но успя и да го оптимизира, тъй като има много повече пари от всеки друг диктатор преди него

Гари Каспаров с обвинения към МОК и ФИФА, че са инструменти в ръцете на диктатор - 1
Снимка:

Бившият световен шампион по шахмат Гари Каспаров критикува Международния олимпийски комитет (МОК), неговия президент Томас Бах, ФИФА, както и други големи спортни организации, които според него са се превърнали в инструменти в ръцете на диктатор.

Каспаров е един от последните, но най-отявлени руски критици на президента на Русия Владимир Путин и в последните години използва постоянно социалната мрежа “Туитър”, за да изказва мнение срещу случващото се в Русия и да посочва проблемите, които предизвиква Кремъл.

"Не съм фен на това, че г-н Бах и други официални лица са в МОК и ФИФА, защото те директно или индиректно поддържат връзки с путиновците в този свят", каза Каспаров пред ARD.

Според известния шахматист спортните организации са помогнали на Путин да продължи пътя на агресията си, като са му дали правото да организира Олимпийските игри в Сочи през 2014 година и Световното първенство по футбол през 2018 година, както и други планетарни шампионати.

Според Каспаров инвазията в Украйна повдига редица въпроси, в това число и какво да се прави със спортни организации, които съзнателно или несъзнателно са станали "инструменти в ръцете на диктатор". Той добави, че големите спортни прояви помагат на авторитарните лидери да подобряват имиджа си пред света още от 1936 година, когато Адолф Хитлер приема Летните олимпийски игри в Берлин.

"Путин се придържа към написаното в учебниците, но успя и да го оптимизира, тъй като има много повече пари от всеки друг диктатор преди него", заяви Каспаров.

Бившият световен шампион обаче смята, че руският президент е допуснал една колосална грешка, като напълно е подценил реакцията на Западния свят към инвазията в Украйна и това е довело до разрушаване на внимателно изгражданата мрежа от лобисти и агенти през последните повече от 20 години.

"Много е важно да не допуснем нещо такова да се случи отново. Защото Путин ни показа как се налага неговия дневен ред чрез използването на международния прояви и спортни организации. Не е нужно да има такива трагични събития като тези в Украйна, за да се събудим", завърши Каспаров.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ние сме на всяко кило метър.

    4 3 Отговор
    Нас не догонят...
  • 2 путин

    18 16 Отговор
    е долна мутра, агресор, диктатор и убиец на деца

    Коментиран от #12

  • 3 Помня

    20 11 Отговор
    Отвратителен. Помня мачовете му. Цялото световно еврейство се беше юрнало да лобира за него. Отврат. Не играеше шах ,а психологическа война.

    Коментиран от #4

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "Помня":

    нищо не помниш,нищо ни знаеш!!!.Остави шахматът за такива ,като мен.каспаров ,като мозък е по мощен от вси генерали на света.Колкото до мачовете му с Карпов.първите ги диктуваха от цк на ссср.Когато Дорфман при 0:5 за Карпов отиде при Каспаров ,като помощник...мачът бе прекратен при 4:5 за карпов...Поради изтощение на играчите....То се вижда кой бе изтощен..за разлика от вас и вероятно вси бг шахматисти ,аз съм бил на гости в Двукомнатная на дорфман,където бе с жена и дете.Градът бе ЛВОВ...После Дорфман или Селския мъж се установи във Франция.Не съм гледал дали е още жив, не ми е било до това.Каспаров драги е наистина Гениален,донякъде и Карпов,но Карпов е бил винаги човек на системата и тактически и енергийно е по слаб от Каспаров.та какво си видял..В момента на 64 близо нон стоп въртя партиите на Каспаров...Разликата между него и такива,като...... е..ОТ малък,човек знаещ шахматните аксиоми му ги е обяснил,така ,че те са се закодирали в него.както обясних има вроден талант за перфектно дълбоко смятане.да не се отплесваме.За този мач ерджангъла ми дължи пари...Защото го сключих при 1:5 за карпов...а се играеше до 6 победи..ххехех това е залог драги..При 4:5 го прекратиха и ерджангъла се скъса ,като путин....ка.това ,че е човек на ротшилд не значи,че не е гениален,като мислител.Никой не говори за морал.Като ви гледам лудинистите в този сайт и вие не сте хора,но...носите си кармата,като защитавате кремълския сатрап.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 Гост

    12 2 Отговор
    Всички "спортни" организации отдавна за пари лижат и легитимират всякакви изроди - и чаршафосаните камилари, и комунистическите жълти псета, и комплексираното ядрено джудже и кой ли не.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 мислещ

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ТУШЕ за всички гадни алчни за война путинисти. БРАВО
  • 9 шерт

    4 1 Отговор
    Каспаров - един претендент с много комплекси и малко мозък!
  • 10 шерфдс

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    В лудницата заминавай директно, миличък. Каспаров е същия малоумник и психар като теб. Натегач втора класа!
  • 11 Пфф

    1 3 Отговор
    Тъпанар.
  • 12 ЪРП

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "путин":

    А, ТВОИТЕ ГОСПОДАРИ, КРЪВОЖАДНИЦИТЕ, КОИТО УНИЩОЖИХА МИЛИОНИ ЖИВОТИ НА ДЕЦА, ЖЕНИ, МЪЖЕ ОТ .....: КОРЕЯ, ГВАТЕМАЛА, ИНДОНЕЗИЯ, КУБА, КОНГО, ЛАОС, ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА, ОТНОВО ГВАТЕМАЛА, ГРЕНАДА, ЛИВАН, ПАНАМА, ИРАК , КУВЕЙТ , СОМАЛИЯ, БОСНА, СУДАН, АФГАНИСТАН, ЮГОСЛАВИЯ, ЙЕМЕН, ИРАК, ИРАН, АФГАНИСТАН, СИРИЯ, ЛИБИЯ .....И ОСНОВНИ ВИНОВНИЦИ ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА!!!!!!!!!.....ТА, ТЕ ТВОИТЕ ЗАПАДНИ КРЪВОЖАДНИЦИ СА ЧУДО ДЕМОКРАТИЧНО И НЕВИЖДАНО...НАЛИ!?!?!???