Отидете към основна версия

5 073 7

ЗАЗ се надява да прави Renault след карантината

  • заз-
  • renault-
  • lada-
  • arkana

След като карантината бъде отменена, Корпорация "Укравто" очаква да постигне съгласие с Renault по въпроса за леките автомобили в ЗАЗ (Запороженски автомобилен завод). Това каза прессекретарят на компанията Дмитрий Скляренко.

През 2019 година Renault започна активно да се интересува от възможността за производство на автомобили в Запорожие. В украинската преса миналата есен имаше съобщения, че френският автомобилен гигант иска да произвежда кросоувъра Renault Arkana на съоръженията на ЗАЗ.

В резултат на това се оказа, че в края на 2019 година Renault започна да проверява техническите възможности на ЗАЗ. В Запорожие дори организираха пробно производство на автомобили. Вярно, не Renault, а Lada, но в това няма нищо странно, защото, както е известно, френският автомобилен гигант притежава акциите на АвтоВАЗ.

Колко време е трябвало да продължи проверката на автомобилната фабрика в Запорожие, не се знае. Но след въвеждането на карантина в Украйна, сглобяването на автомобили Lada в ЗАЗ беше спряно (поради липсата на комплекти автомобили), но преговорите с Renault продължават и след премахването на карантината от ЗАЗ се надяват те да приключат успешно.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини