Отидете към основна версия

37 825 186

УАЗ обясни защо все още произвеждат коли от миналия век

  • уаз-
  • hunter-
  • буханка

Генералният директор на завода разказва и за съдбата на така нареченото „руско Prado“

Генералният директор на автомобилния завод в Уляновск Адил Ширинов призна, че класическите модели "Буханка" и Hunter са автомобили от миналия век, но докато има търсене за тях, компанията ще ги произвежда.

ОТ УАЗ признават, че произвеждат остарели автомобили, но докато има търсене на моделите, познати, като "Буханка" и Hunter , компанията ще продължи да ги прави. Генералният директор на УАЗ Адил Ширинов каза това за портала 73online.

Според Ширинов Уляновският автомобилен завод е в нишата, където има търсене на „автомобили от миналия век“, тъй като има географски райони с ниска покупателна способност. „Можем да се гордеем, че толкова много години произвеждаме това, което се търси.

Докато има търсене, ние ще ги правим ”, казва още Ширинов. Освен това генералният директор на завода разказа за съдбата на така нареченото „руско Prado“. През януари Autonews.ru писа, че компанията е спряла разработването на новото SUV с рама, което трябваше да замени модела Patriot.

„Не затворихме проекта напълно, но сменихме приоритетите в нашата стратегия за развитие, която беше силно повлияна от пандемията и макроикономиката. Можем да потвърдим, че проектът е спрян засега. Преформатирахме нашия план за развитие като цяло, но не затваряме нищо. Разглеждаме много внимателно алтернативни решения “, допълва Ширинов.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 95 гласа.

Свързани новини