Отидете към основна версия

5 790 14

Tesla промени решението си за продажбата на електромобили с биткойни

  • tesla-
  • биткойни

Компанията на Мъск спря приемането на биткойни, като средство за плащане на електрически превозни средства, поради неекологичния метод за получаване на криптовалутата

Снимка: Shutterstock

Tesla спря продажбите превозни средства с биткойни. "Ние сме притеснени от бързо нарастващото използване на изкопаеми горива, особено въглища, които са с най-лоши емисии, за добив на биткойни и транзакции “, пише Мъск в Twitter.

„Криптовалутите в много отношения са добра идея и ние вярваме, че те имат обещаващо бъдеще, но не с цената на вреди за околната среда“, добави Мъск и отбеляза, че Tesla няма да продава своите биткойни, докато копаенето на криптовалути не приключи.

Ще припомним, че Tesla започна да приема биткойни като плащане за електрически автомобили на 24 март. Преди това компанията инвестира 1.5 милиарда долара в криптовалута.

На фона на съобщението на Tesla цената на биткойните спадна с над 17% - до 46.2 хиляди долара. Информацията е по данни на портала CoinDesk.

Tesla е първата автомобилна компания, която започва да приема плащания с биткойн, но не е първата, от която са купувани коли с криптовалута. Такива услуги вече се предлагат от някои търговци на автомобили и частни лица.

Например преди почти осем години американец плати 1 000 биткойна за употребявана Toyota Prius. През годините стойността на криптовалутата е нараснала толкова много, че сега този Prius би струвал почти 50 милиона долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.

Свързани новини