Last news in Fakti

13 Май, 2021 10:17 5 780 14

Tesla промени решението си за продажбата на електромобили с биткойни

  • tesla-
  • биткойни

Компанията на Мъск спря приемането на биткойни, като средство за плащане на електрически превозни средства, поради неекологичния метод за получаване на криптовалутата

Tesla промени решението си за продажбата на електромобили с биткойни - 1
Снимка: Shutterstock

Tesla спря продажбите превозни средства с биткойни. "Ние сме притеснени от бързо нарастващото използване на изкопаеми горива, особено въглища, които са с най-лоши емисии, за добив на биткойни и транзакции “, пише Мъск в Twitter.

„Криптовалутите в много отношения са добра идея и ние вярваме, че те имат обещаващо бъдеще, но не с цената на вреди за околната среда“, добави Мъск и отбеляза, че Tesla няма да продава своите биткойни, докато копаенето на криптовалути не приключи.

Ще припомним, че Tesla започна да приема биткойни като плащане за електрически автомобили на 24 март. Преди това компанията инвестира 1.5 милиарда долара в криптовалута.

На фона на съобщението на Tesla цената на биткойните спадна с над 17% - до 46.2 хиляди долара. Информацията е по данни на портала CoinDesk.

Tesla е първата автомобилна компания, която започва да приема плащания с биткойн, но не е първата, от която са купувани коли с криптовалута. Такива услуги вече се предлагат от някои търговци на автомобили и частни лица.

Например преди почти осем години американец плати 1 000 биткойна за употребявана Toyota Prius. През годините стойността на криптовалутата е нараснала толкова много, че сега този Prius би струвал почти 50 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    34 8 Отговор
    Ако тръгнем по тази логика, то трябва да спрат да продават и електромобилитеси, тъй като токът, използван за зареждане на батериите, идва предимно от невъзстановяеми източници - предимно петролни продукти и въглища. Изглежда ми малко плоско това обяснение. Има друга причина - или не им излизат сметките с използването на биткойн, или няма интерес от страна на купувачите, или просто Мъск действа по най-добрите практики на борсовият спекулант. Повлияваш на пазара (в случая с изкзване на личност, която се цитира навсякъде и за всички), цената на криптовалутите спада рязко с 15 % (както е в случая), и после купуваш на ниска цена криптовалути. То е ясно, че цената им ще се върне на предходните нива, а и по-висока. Така може да направи няколко милиарда печалба за няколко дни. Това са пазарните принципи на Запада.
  • 2 Накрая

    29 7 Отговор
    бая народ ще пие една студена вода и ще се окаже,че биткойна е просто най-голямата глобална схема на Понци!!!

    Коментиран от #8

  • 3 Пешо Мъката

    30 3 Отговор
    Играе си с пазарите на всякакви койни. Тези действия и изказвания са добре обмислени икономически. Няма нищо общо с екологията, на него не му пука за нея.

    Коментиран от #12

  • 4 Разбирачи

    4 10 Отговор
    И тук пълно с разбирачи, програмисти, икономисти и инвеститори 😆 понци схема било 😆😆

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 един от многото

    4 3 Отговор
    Правилно , иначе щеше да е каквато колата , такава и парата!
  • 8 гост

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "Накрая":

    Еми схемата на Понци е да изкяри само Понци , ако не знаеш !! А от биткойна станаха милионери и милиардери няколко хиляди човека поне и то напълно независимо един от друг !! И тепърва ще стават , щото голямото поскъпване предстои именно когато "копанвето" свърши и биткойни вече ще може да се "добият" само с търговия !!! Както беше казал един по-умен от теб човек , "купувайте земя , не я правят вече !!!! " . Та това има предвид Мъск , не го мисли него !

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Turbo

    6 1 Отговор
    Когато двама мошеници правят опити да се надхитрят, обикновено това се получава.Единият трябва да загуби или да се откаже навреме.
  • 10 ТакаБеше

    9 0 Отговор
    Ха ха! Балона се спука!
  • 11 БалъциЯко

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Как свършва нещо което не е материално и няма никакво практическо приложение? През втората световна война при хиперинфлацията в Германия и обезценяването на райхсмарката, германците са сметнали че е по евтино да си облепиш стаята с марки отколкото да си купиш тапети! А с биткойна какво ще си облепиш?
  • 12 Понци

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо Мъката":

    Биткойна е по як от схемата на понци, защото като те завлече Понци поне може да го хванеш и да му се отбиеш яко, а като потънеш с биткойна на кой ще си го изкараш?
  • 13 РЗС

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Бачка, само да те светна, че последния биткойн ще бъде изкопан през 2180г., Мъски ще е на мумия одавна, въпреки, че не това има впредвид, ами превода е толкова грамотен.
  • 14 Гост

    4 1 Отговор
    Един балон се надува от нещо истинкско, не от друг балон.