Last news in Fakti

15 Юли, 2021 11:57 7 168 13

"Копаенето" на криптовалута е напълно забранено в Китай

  • биткойни-
  • криптовалути-
  • китай

Преди началото на мащабната политика на властите да спрат добива на криптовалута в Китай, бяха концентрирани до 70% от световните ресурси за добив на биткойни

"Копаенето" на криптовалута е напълно забранено в Китай - 1

Китайските власти, активно разработвайки и тествайки технологията на държавната цифрова валута, продължават политиката си на ограничаване на копаенето на криптовалути в страната. Провинция Анхуей е последният регион в Китай, в който правителството забранява доставката на електроенергия за добивни ферми за биткойни.

Официалната причина за забраната е липсата на електричество в провинцията, но китайските власти обявиха намерението си да забранят изцяло добива на криптовалута още през май тази година. Сега Китайската корпорация за енергийни мрежи (SGCC) изпрати искане за спиране на добива във всички провинции в страната.

Преди началото на мащабната политика на властите да спрат добива на криптовалута в Китай, бяха концентрирани до 70% от световните ресурси за добив на биткойни. Днес, според експерти, 90% от минните ферми в Китай са спрели да работят.

Властите на провинция Анхуей също съобщиха, че в близко бъдеще системата за ценообразуване на доставяната електроенергия ще бъде реформирана, което ще премахне възникналия дефицит в енергийните ресурси.

Репресиите срещу минните компании доведоха до изтичане на "цифрови миньори" от Китай и прехвърляне на мощностите в други страни. Понастоящем няма информация за подкрепата на китайската инициатива от властите на други държави.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    20 9 Отговор
    Много добре.

    Коментиран от #4

  • 2 1213

    12 5 Отговор
    На всеки 3-4 години Китай провежда анти-биткойн политика сриват цената на биткойна. След окло година Китай отново отваря за минюори и спекуланти..и така
  • 3 мултимилиярдер

    18 3 Отговор
    На Баце суперкомпът не е спирал с копането.
  • 4 Презвитер Козма

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Кое му е доброто бе, след като ККП докара демографска криза, се задава и водна такава, защото глупавите комунисти са отговорни за пресушаването на 28 хиляди реки. Цели региони в Североизточен Китай са заплашени от липса на питейна вода. Сега се оказва че пандите са изправени и пред енергийна криза.

    Коментиран от #5

  • 5 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Презвитер Козма":

    Не те разбирам.
  • 6 Реал Мадрид

    25 5 Отговор
    В Китай се копае само с машина или лопата,поради което са развили реална а не виртуална икономика.
  • 7 Браво

    4 1 Отговор
    Браво!
  • 8 Идиоти

    2 5 Отговор
    Айде пак се почна с FUD, който я е писал тази статия, да смени професията. От 10 годони През 3 месеца по twitter излизат такива "новини" и все има някой балък да се върже.
    Надявам се тоз идиот дето го е писал в сайта да си Е продал 5те лева дето е набил в биткойн че да му е спокойно на живота вече, то бива ли през месец два да печелиш/губиш по 1 лев. Какъв стрес е това
  • 9 ВикиЛексъсОсло

    2 1 Отговор
    Добре де - толкова пък да няма никъде простичко обяснено - защо се нарича копаене на биткойни?! Защо толкова много ток харчи копаенето на биткойни и прочие?

    Коментиран от #10, #13

  • 10 ХХХХ

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "ВикиЛексъсОсло":

    Защо се нарича "копаене" понеже няма точна дума за деиствието се взима нещо наподобяващо. Вслучая е аналогията е с добива на злато от рудници, където се е копаело.

    Самото копаене е сложно матиматическо изчислени да се постигнат определи комбинаци.
    За да се изчислят тези комбинации са нужни процесори, които искат енергия за да извършат изчисленията. На един компютър му трябват месеци денонощна работа за да изчисли един биткойн, което си е сметка за ток.

    Има още много детайли, но това е накратко.

    Коментиран от #11

  • 11 hahaha

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "ХХХХ":

    Значи харчене на ток за тоя дето прави като вятъра /Ъпсурт/. Поредната евр. схема за балъци :)
  • 12 сидзинпин

    9 2 Отговор
    поздравления,навсякъде трябва да престане това прахосване на енергия за глупости
  • 13 Клондайк

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "ВикиЛексъсОсло":

    Щото, както е казал №10, е по подобие на златодобива - тука има, тука няма. От друга страна не е никак сложно, но е бавно с оглед на ограничените изчислителни мощности, които търсят решение на простичко уравние "на сляпо", чрез грубата сила. Все едно да метнеш дюшеш много пъти поред (казано най-простовато).