Last news in Fakti

21 Май, 2021 16:15 3 029 10

Tesla запазва биткойните, въпреки че се отказа от тях

  • tesla-
  • криптовалута-
  • биткойн-
  • мъск

Мъск няма да продава криптовалута за момента 

Tesla запазва биткойните, въпреки че се отказа от тях - 1
Снимка: Shutterstock

Както преди няколко дни стана ясно, Мъск се отказа от това да приема биткойни, като метод за разплащане за нови автомобили, въпреки че преди известно време инвестира 1.5 милиарда в криптовалутата и обяви новия начин за плащане.

След като от компанията обявиха, че няма да приемат биткойна поради съображения от екологична гледна точка, видяхме как цената на криптовалутата спадна с близо 50 процента в рамките на 24 часа, като това се отрази и на акциите на Tesla.

Сега нещата започват отново да се връщат към първоначалната си позиция, след като стана ясно, че Tesla все пак ще запази биткойните които има към момента. Припомняме, че след инвестицията, Мъск продаде биткойни на стойност от 272 милиона долара, които от своя страна му осигуриха около 101 милиона долара печалба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаейки

    7 0 Отговор
    защо !
  • 2 Гост

    19 3 Отговор
    Всичките му последни решения са предпоследни. Иначе много си държал на думата хахахахахаха
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 1 Отговор
    Шашма постоянно надуват и спускат балона!Сега пак го надуват ,при следващо надуване слизам от него и вси криптовалути в $ и евро и да си играят!Ако искат за 2дена могат и 100хиляди да го направят,или 000000за биткойн говоря!
  • 4 Метин Мехмедов

    1 3 Отговор
    Факти.бг защо пишете неверни работи- сринал се с 50% за ден, това е пълна лъжа.
  • 5 ManofTomorrow

    8 1 Отговор
    Илон е голяма скица. Една негова дума прави чудеса на тая борса. Манипулира я според това в какво настроение е. Затова само дългосрочно, иначе дейтрейдърстрвото (дневно покупко-продажбата с цел печалба) си е чист хазарт. По-добре ходете на ротативки в някое казино, шанса ви е по-голям да спечелите.
  • 6 Луд с кирка

    9 0 Отговор
    Перфектна операция. Вдигна цената - спечели, после я срути и пак спечели. Доста пишман трейдъри ошушка.
  • 7 Хайл

    1 1 Отговор
    Тесльо,нали бяха 20 милиарда в биткойни,къде са 18.5 милиарда дето си ги измисляше🤣🤣🤣🤣хич не е скица,вие сте БУДАЛИ🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #9

  • 8 И този е проект на юдейте

    2 1 Отговор
    Издигнат е да бъде богаташ и да управлява този отрасъл не си мислете че е постигнал всичко с 100 долара у жеба преди време....със туитовете си дава тон кога да бъде надут или спаднат балона дава сигнал и големите риби действат
  • 9 Оф ти кога ли си разбрал нещо

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хайл":

    Tesla има 20 милиарда в банката, а не 20 милиарда в биткойни. Понеже така или иначе тези 20 милиарда си стоят и няма какво да ги правят, решиха с част от тях да купят биткойни на стойност 1,5 милиарда долара през февруари, през април продаде биткойни за 272 милиона долара, но въпреки това имаше биткойни за над 2 милиарда долара, защото цената им се беше вдигнала.
  • 10 John Doe

    0 0 Отговор
    Не само са ги запазили. Подозирам, че Илончо си е и купил още.