Отидете към основна версия

8 635 13

Xiaomi Mi Watch е смарт часовник, особено подходящ при спортуване

  • смарт часовник-
  • xiaomi-
  • mi watch

Xiaomi предлага своя Mi Watch със софтуера Xiaomi Wear

Xiaomi Mi Watch се кани да покори пазарите за смарт часовници с правилното съотношение технологии-цена. Като това е обещанието, дадено от производителите, предлагайки часовник, който може да направи почти всичко, което Apple Watch прави, но за два до три пъти по-евтина цена. Xiaomi владее перфектно формулата на пазара на смартфони. Но какво да кажем за смарт часовниците?

Може ли Mi Watch наистина да се конкурира с модели от Samsung, Huawei или Apple? Може ли да бъде използван от спортист в седмичните му занимания? Надеждни ли са анализираните данни?

Минималистичен. Това е накратко как бихме могли да квалифицираме дизайна на Mi Watch. Докато неговият аналог "Lite" приема правоъгълен формат, той показва кръгъл дизайн, по-класически, но и по-привлекателен.

Следователно Xiaomi не е обременен с никакви излишни допълнения, но все пак се грижи за довършителните работи. Единствените два физически бутона, разположени вдясно, извършват всички необходими функции. Долният бутон е дори заобиколен от малка червена лента, която придава елегантен ефект.

Xiaomi Mi Watch наследява 46-милиметров циферблат, който може да изглежда малко голям на малки китки. Макар и малко дебел (11,8 мм), Mi Watch остава много лек часовник (само 32 г) и това по простата причина, че е направен предимно от пластмаса.

Часовникът на Xiaomi е с първокласна визия, допълнително оборудван с водоустойчивост до 5ATM и следователно може да ви придружава по време на вашите плувни сесии. Гумената лента с пластмасова скоба засилва това усещане за носене на малко евтин часовник. В крайна сметка е така, тъй като струва два до три пъти по-малко от моделите на Huawei, Samsung или Apple.

За да привлече вниманието, той залага на изключително яркия си 1,39-инчов AMOLED дисплей. Обърнете внимание, че приложението Xiaomi Wear дава достъп до множество циферблати за завършване на четирите предварително инсталирани.

Решен да улесни живота ни, Xiaomi предлага своя Mi Watch със софтуера Xiaomi Wear . Следователно няма Wear OS, а изключително опростен вътрешен интерфейс. Бутонът Начало осигурява достъп до поредица от доста основни функции: обучение, Alexa, позвъняване на телефона и т.н. А бутонът Sport показва списък с упражнения: бягане, елипса, плуване, фитнес, тренировки с тежести, тренировки с телесна тежест и т.н.

Подобно на своите колеги, Xiaomi Mi Watch се предлага с придружаващото го приложение. Производителят е опростил нещата като използва същото име като софтуера. За да стартираме Mi Watch за първи път, трябва да изтеглим Xiaomi Wear, наличен за Android и iOS. Сдвояването чрез QR код дава достъп до конфигурацията.

Xiaomi Mi Watch е страхотен, когато става въпрос за наблюдение на здравословното ни състояние , съня ни или нивото на стрес, като се запази пропорцията, разбира се. Далеч от това да се равнява на любимите модели на велики спортисти, Mi Watch ще бъде повече от достатъчен за неделните спортисти или дори повече.

Според Xiaomi неговият Mi Watch (с батерия 420 mAh) е в състояние да придружава потребителя си в продължение на две седмици с едно зареждане. В действителност, както при всеки свързан обект, всичко зависи от това как го използвате.

За стандартна употреба, без режим Always-on, без носене на часовника през нощта и със скорост от една тренировка седмично, Mi Watch наистина спазва обещанията си. Автономността се увеличава до около 10 дни, ако тренировъчният ритъм се засили (три тренировки за бягане и тежести на седмица) и се активират мониторингът на съня, както и режимът винаги включен.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини