Last news in Fakti

13 Юни, 2022 13:15 1 715 3

Ето го неанонсирания смарт часовник на Facebook

  • meta-
  • face-
  • смарт часовник

Устройството на компанията Meta се появи на снимка

Ето го неанонсирания смарт часовник на Facebook - 1

Марк Зукърбърг, основател на американската социална мрежа Meta, планираше да пусне смарт часовник, но след две години на разработка проектът беше замразен по незнайна причина. В интернет обаче се появиха снимки на работещ прототип.

Устройството работи с модифицирана версия на Android. Часовникът има квадратна форма със заоблени ъгли и плоски ръбове. Уникална характеристика на устройството е наличието на 5-мегапикселова предна камера за видео разговори и 13-мегапикселова задна камера за обикновени снимки. За да използвате последната, часовникът трябва да се откопчае от каишката със специален бутон.

Ето го неанонсирания смарт часовник на Facebook

Според Bloomberg, позовавайки се на собствени източници, инженерите на Meta не са успели да внедрят правилно функцията на контролера за очила с разширена реалност за часовника. В доклада се казва, че наличието на задна камера пречи на преобразуването на сигнали от китката в цифрови команди с помощта на електромиография.

Отбелязва се, че фърмуерът на часовника предоставя елементи като заключен екран, център за известия, предварително инсталиран софтуер, приложения като Spotify и WhatsApp, ежедневна функция за проследяване на физическата активност, различни режими на обучение, фотогалерия, календар и др., но няма магазин за приложения. Устройството трябва да бъде пуснато през пролетта на 2023 г. на цена от $349.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отвратително

    4 3 Отговор
    Изглежда ужасно, не знам кой е давал пари за такава разработка, но не струва.
  • 2 генчо

    2 1 Отговор
    неноНАСрания или каква е тая дума
  • 3 Бебето

    0 0 Отговор
    Аз да попитам камерата отдолу ли ще бъде. Много ми харесва, но искам камерата да е отгоре като на телефона. Но и отдолу не изглежда лошо. Добре е да се каже къде трябва да е камерата като се сложи на ръката.

    :-