Отидете към основна версия

7 196 13

"Копаенето" на криптовалута е напълно забранено в Китай

  • биткойни-
  • криптовалути-
  • китай

Преди началото на мащабната политика на властите да спрат добива на криптовалута в Китай, бяха концентрирани до 70% от световните ресурси за добив на биткойни

Китайските власти, активно разработвайки и тествайки технологията на държавната цифрова валута, продължават политиката си на ограничаване на копаенето на криптовалути в страната. Провинция Анхуей е последният регион в Китай, в който правителството забранява доставката на електроенергия за добивни ферми за биткойни.

Официалната причина за забраната е липсата на електричество в провинцията, но китайските власти обявиха намерението си да забранят изцяло добива на криптовалута още през май тази година. Сега Китайската корпорация за енергийни мрежи (SGCC) изпрати искане за спиране на добива във всички провинции в страната.

Преди началото на мащабната политика на властите да спрат добива на криптовалута в Китай, бяха концентрирани до 70% от световните ресурси за добив на биткойни. Днес, според експерти, 90% от минните ферми в Китай са спрели да работят.

Властите на провинция Анхуей също съобщиха, че в близко бъдеще системата за ценообразуване на доставяната електроенергия ще бъде реформирана, което ще премахне възникналия дефицит в енергийните ресурси.

Репресиите срещу минните компании доведоха до изтичане на "цифрови миньори" от Китай и прехвърляне на мощностите в други страни. Понастоящем няма информация за подкрепата на китайската инициатива от властите на други държави.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.

Свързани новини