Отидете към основна версия

8 915 55

Електрическите автомобили се карат повече, отколкото бензиновите

  • peugeot-
  • електромобили-
  • пробег

Това показва проучване, проведено от британския офис на Peugeot

Британският офис на Peugeot проведе любопитно проучване, което установи, че електрическите автомобили изминават повече километри седмично от автомобилите с бензинов двигател. Разликата все още е малка - само 16 километра - но от Peugeot са уверени, че резултатите от проучването потвърждават пригодността на електрическите превозни средства не само за кратки пътувания. В същото време основната причина за отказ от закупуване на „зелени“ автомобили все още е цената.

Както установяват анализаторите на Peugeot, най -голямото разстояние на седмица се изминава от автомобили, оборудвани с хибридни електрически трактове - 204 километра. Второто място заемат автомобили с дизелови двигатели със среден резултат от 151 километра. Електрическите автомобили със 146-километров седмичен пробег заемат третото място, изпреварвайки бензиновите автомобили, чийто показател е само 130 километра.

По-малко от 18 % от собствениците на автомобили с ДВГ казват, че пътуват повече от 320 километра на седмица. По този начин, отбелязват авторите на изследването, повечето шофьори са подходящи за съвременните електрически автомобили, които изминават дори повече без презареждане: например Peugeot e-208 е в състояние да преодолее 349 километра с пълна батерия в цикъла WLTP.

Въпреки това цената остава един от основните фактори, спиращи шофьорите да преминат към "зелени" автомобили. 36 процента от британците, които предпочитат автомобили с двигатели с вътрешно горене. Повече от половината (53 %) отбелязват високата цена на електрическите превозни средства, а други 43 % - липсата на развита инфраструктура.

Именно последният аспект е основната причина за изоставането на електрическите автомобили от хибридите и дизелите, установиха калифорнийски учени. Оказва се, че почти 20 процента от собствениците на автомобили на „батерии“ се връщат към автомобили с традиционни двигатели поради недостатъчния брой зарядни станции.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.

Свързани новини