Отидете към основна версия

5 863 4

Круизен самолет или хотел във въздуха

  • самолет-
  • хотел-
  • круизен лайнер

Хотелската верига Four Seasons предлага на клиентите пътуване със самолет, проектиран специално за круизи

Харесва ли ви идеята - да си купите обиколка на света със самолет? Нещо подобно предлага на клиентите хотелската верига Four Seasons. За това е направена специална модификация на Airbus A321neo-LR.

Самолетът е предвиден за 48 пътници, като тази година има седем маршрута, от които да избирате в различни части на Земята. Най-дългият маршрут отнема 24 дни и включва посещения на Бали, Дубай, Тадж Махал и крайната спирка в Лондон.

Този самолет се нарича петзвезден хотел в небето. Първо, той има най-широката и най-висока кабина в класа. Фотьойлите са ръчно изработени от висококачествена италианска кожа. Срещу всяка седалка има удобен „висок стол“, за да можете да общувате с някого лице в лице.

Като цяло тук всичко е измислено така, че пътниците да имат какво да правят по време на полета. Има отделен салон, където могат да се провеждат определени събития. Кухнята е перфектно оборудвана и е с шеф-готвач на борда. Пътниците се обслужват от портиер, хостеси и дори бордови лекар.

Разбира се, такива круизи струват много пари, но все пак са много по-евтини от собствен самолет. Можем да кажем, че това е добър шанс милионерът да се почувства като милиардер.

Това не е първият път, в който се предлагат подобни круизи, но сега през 2022 година има повече маршрути от всякога. Вероятно богатите са копнеели за пътуване по време на пандемията.

Airbus A321neo е най-дългият член от серията на Airbus. В обичайната си модификация салонът има 206 места. Версията 'LR' има разширен обхват до 7400 км, което я прави подходяща за най-дългите круизи.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини