Last news in Fakti

20 Юни, 2023 10:20 3 951 14

Airbus показа самолета на бъдещето, който е... прозрачен (ВИДЕО)

  • airbus-
  • самолет-
  • водородно гориво

Основната цел на Airbus е да произвежда самолети, задвижвани с водородно гориво

Airbus показа самолета на бъдещето, който е... прозрачен (ВИДЕО) - 1

Авиопроизводителят Airbus представи нова концепция на самолета Airspace Cabin Vision 2035+ - самолет без остри ъгли и с намалено тегло. Основната характеристика на самолетния транспорт на бъдещето трябва да бъде прозрачен покрив, даващ на пътниците ново изживяване.

Но всъщност отгоре няма да има прозорци. Дизайнерите на компанията обмислят как да създадат цифров таван, който да показва гледката зад борда в реално време. Най-вероятно стените ще претърпят същата съдба.

Освен това тези самолети ще работят в съответствие с концепцията за кръгова икономика, която предполага рециклиране на материали и продукти. Например водата, която е била използвана в мивката, ще бъде използвана повторно за промиване на тоалетните.

Хранителните отпадъци също ще бъдат намалени, като пътниците на дълги полети ще могат да поръчват предварително храната си, а на къси полети ще могат да вземат закуски, само ако желаят.

Но основната цел на Airbus е да произвежда самолети, задвижвани с водородно гориво. В момента вече се разработват три кораба, задвижвани с водород, чието производство е подготвено за 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    4 2 Отговор
    Слънчасали са от прозрачният покрив на електромобила си, тия "дизайнери" дето им е хрумнал такъв покрив и на самолет. Пък тия дето смятат на водород да го задвижват, сигурно са големи фенове на дирижабъла Хинденбург - много ги кефи колко хубаво е летял преди да гръмне.

    Коментиран от #4

  • 2 видя твърди пластмасови седалки

    2 2 Отговор
    но и те не бяха прозрачни
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор
    Ще се виждат ли животинките които летят най-високо-
    катеричките на стюардесите❓❓❓
  • 4 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    Това е технология , която в бъдеще ще се наложи не само при самолетите ,а и при автомобилите ! Стъклото , дори със съвременните ламинирани стъкла е твърде тежък и чуплив материал !! А със съвременните технологии за дисплеи с 8 к , които и тепърва ще се подобряват е неотличимо за човек дали гледа през стъкло или дисплей ! Още 2015 година в Женева имаше цели 2 прототипа на автомобили БЕЗ НИТО ЕДНО СТЪКЛО , на които отвътре се прожектира картина от камери ! А с близкото бъдеще на автомобила като пълноценен робот в който хората са просто пътници още повече ще гледат отвътре каквото си искат и когато си искат без връзка със околността ! В момента почти няма голям производител , който да няма поне един прототип без стъкла !

    Коментиран от #7, #10

  • 5 Малеее

    2 0 Отговор
    Мисля да покажа на света една нова идея. Прозрачна тоалетна в града. На село бабите и дядовците не виждат много и няма смисъл. Но градска прозрачна тоалетна в градски условия ще е голям джумбиш!
  • 6 А може

    3 0 Отговор
    и водата,която е използвана за промиване на таолетните да се изпозва за направата на ароматно кафе за пасажерите ... :) хихихахахохой
  • 7 Знайко

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Хора, които твърдят, че са бачкали за СикретСпейс програмите, обяснават че триъгълния кораб TR3B , произведен от Нортруп -Груман също е така. Няма никакви прозорци, но отвътре има 360 градуса екрани. И както не съществува, дори е патентован и се знае дизайнера-Едгар Фуше и човека който е внесъл патента- Салваторе Паяс или спасителя на нацията! Същия вносител е внесъл и патент за фюжун реактор-нещо като съндъче, което захрахнва къщатат ти с ток за 5 години! Леко съм скептичен за новите им проекти, при положение , че за старите се молеха на Русия да им продаде титан....мисля , че ще се наложи да ги отложат с 15-20 години тия проекти, докато се докопат до суровини за производството им!

    Коментиран от #8, #9, #14

  • 8 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Знайко":

    Ма разбира се , че се "молели" на Раша , как не , то без нея планетата не диша и слънцето не изгрява , хахахах !! То бива дебилни мечти , ама като русолюбските няма и няма да има други , хахаха !!

    Ресурсни запаси, разпространение и добив на титан Mar 19, 2021 Изглед: 124
    1 . Съществуването на природата
    Титанът е изобилен в земята и съдържанието му е по-високо от мед, никел, калай, олово и цинк. Има около 140 известни титанови минерали, но индустриалните приложения са предимно FeTiO3 И Ti02 .
    (1) Видове и разпределение на рудни находища
    Има повече от 30 страни с титанови ресурси. Но титанът се разпространява предимно в Австралия, Южна Африка, Канада, Китай и Индия . Канада, Китай и Индия са основно нефтени находища; Австралия и Съединените щати са предимно плавни; Южно африкански скали, мини и пластове са много богати.
    (2) Типичен депозит
    Съществуват 7 основни производства в чужбина: Исландия , Източна Азия, Южна Африка, Южна Америка и Ричърс Бей, източно крайбрежие на Индийския полуостров в южната част на Керала, Шри Ланка, Украйна (!!!!!!!!!!) , югоизточно крайбрежие на Бразилия.
    Има 3 основни области: австралийски чуждестранни рутийци, разположени на източното крайбрежие, югозападното крайбрежие на Южна Африка, Ричардс от Сиера Леоне. Шри Ланка, Индия, Бразилия и Съединените щати също са произвели малко количество продукция.
    Нещо някъде да видя Раша в това ????????? Че мога да продължа още много , ама много трият !!!
  • 9 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Знайко":

    4 . Глобалното производство на титан
    (1) Производство на илменит
    Според данните, публикувани от USGS през 2021 г., производството на ilmenite в света е 6 милиона 680 хиляди тона през 2020 г.. Сред тях, Австралия и Южна Африка продукция от 1 милион 100 хиляди тона са на първо място. Класирана на второ място в Китай, през 2014 г. производството на 1 милион тона.
    (2) Производство на рутил
    Според данните, публикувани от USGS през 2021 г., световната продукция на рутил е била 770 хил. Тона през 2020 г., увеличение от 103 хил. тона спрямо 667 хил. тона през миналата година, което е увеличение с 15% за същия период. Сред тях Австралия се нарежда на първо място в света с 480 хиляди тона продукция, което представлява 62% от общата сума.
    (3) Пигмент титан
    Според USGS през 2021 г. обяви, че през 2020 г. общата продукция на световната титанова гъба е 192 хил. тона, от които производството на китайска титанова гъба е 110 хил. тона, което представлява около 57% от общото количество в световен мащаб, първото в света.
    А тук някъде да видя Раша ????? Няма и да я видиш !!!! Никъде и никога !!!
  • 10 Водород

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Нещо да кажеш за водорода, но в твой стил- да подскачаш докато пишеш и с много никога.

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Водород":

    Няма нужда да казвам нищо , фактите са повече от красноречиви !! За водород се пънете от 1980 година , горе долу вече 50 години !! За това време едвам успяха да пуснат серийно 1 модел на Тойота и един мисля на Хюндай !! И 2-3 " прототипа на Мерцедес и БМВ , които вече официално обявиха , че се отказват от любимия ти водород !! А 1980 година за батерии не бяхте и чували , освен за оловни акумулатори , дето стават само за старт на кюмбетата !! Зарядни станции за същите 50 години в Европа все още се броят на пръстите на ръцете и не да се увеличават , ами и тия дето ги има една по една затварят !! От " водородната" Тойота продадените също се броят на пръстите на ръцете и са обикновено рекламни на дилъри на същата !! Та какво повече да кажа , мъка , мъка и ред сълзи и сополи , хаххахха !!
  • 12 Ники

    0 0 Отговор
    Тия клипове са ала бала и се правят за имидж ... реално развитието е в посока по евтини самолети и по икономични .... с повече седящи места .. и тн
  • 13 Да питам

    1 0 Отговор
    Кенефа прозрачен ли ще е
  • 14 де факто

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Знайко":

    Нито има недостиг на суровини,нито проблем с намирането им,нито пък някой се е молил на изостанала мижитурка като русия за каквото и да било.Как ти я роди главата тая глупост ?