Отидете към основна версия

5 683 26

Мъск: Производството на автомобили Tesla остава на заден план

  • роботи-
  • tesla-
  • илон мъск

Според шефа на компанията основната дейност в дългосрочен план ще бъде производството на роботи

В четвъртък вечерта изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск изнесе традиционната си годишна реч пред акционерите. Освен всичко друго, той показа снимка на ръцете на робота Tesla Optimus, който ще бъде напълно разсекретен на 30 септември тази година.

През следващата година се планира да започне производството на хуманоидния робот Optimus . Това е много амбициозен проект, но Мъск подчерта, че именно той е приоритет. Освен това ръководителят на компанията каза, че в дългосрочен план производството на роботи вероятно ще се превърне в основен бизнес за Tesla, а производството на автомобили ще остане на заден план.

Засега за Optimus се знае само, че това ще бъде хуманоиден робот, в чийто „мозък“ се използват разработките на автопилота на Tesla. Първоначално е трябвало да се използва в скучни и опасни производства, където хората не искат да работят.

Все още не е известно къде ще се произвежда Tesla Optimus, но Мъск потвърди изграждането на следващия, вече пети завод в Америка, Досега основните производствени центрове в Америка са автомобилните предприятия в Калифорния и Тексас, гигафабрика за батерии в Невада и фабриката за производство на слънчеви панели в Ню Йорк.

Следващият завод вероятно ще бъде построен в Канада. Това директно посочи самият Мъск, припомняйки, че е наполовина канадец. Шефът на Tesla е израснал в Южна Африка, откъдето е баща му. Майката на предприемача обаче наистина е родена и израснала в Канада.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.

Свързани новини