Отидете към основна версия

1 483 4

По-евтино е да си купите нов, отколкото да ремонтирате Apple Watch (ВИДЕО)

  • apple watch-
  • ремонт

Модификацията Ultra бе разглобена демонстративно от iFixit

Експертите на iFixit разглобиха смарт часовника Apple Watch Ultra, за да оценят трудността при отваряне на корпуса, подмяна на батерията и екрана на устройството. Заключенията не са особено утешителни за бъдещите собственици на тези часовници: според инженерите устройството е по-евтино за смяна с ново, отколкото за ремонт.

Основният недостатък на Apple Watch Ultra по отношение на ремонта е много проблематичното оформление на различните части. За да смените батерията например, трябва да премахнете дисплея, а не задния панел, а вероятността от счупване на екранния модул е много висока. Дори експертът на iFixit повреди матрицата при опит за внимателно отваряне на устройството.

Друг недостатък е гарнитурата за еднократна употреба под задния капак, която гарантира водоустойчивостта на аксесоара. При разглобяване веднага се разваля и не може да се използва повторно. По този начин, без пълна подмяна, водоустойчивостта на Apple Watch Ultra след ремонт не е гарантирана.

След като анализира ремонтопригодността на Apple Watch Ultra, експертът от iFixit заключи, че не всеки специалист би могъл да разглоби часовника. Въпреки това, в края на видеото експертът похвали инженерите на Apple за успешното оформление на компонентите - но само по отношение на компактността. Вижте повече.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Свързани новини