Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 13:18 1 475 4

По-евтино е да си купите нов, отколкото да ремонтирате Apple Watch (ВИДЕО)

  • apple watch-
  • ремонт

Модификацията Ultra бе разглобена демонстративно от iFixit

По-евтино е да си купите нов, отколкото да ремонтирате Apple Watch (ВИДЕО) - 1

Експертите на iFixit разглобиха смарт часовника Apple Watch Ultra, за да оценят трудността при отваряне на корпуса, подмяна на батерията и екрана на устройството. Заключенията не са особено утешителни за бъдещите собственици на тези часовници: според инженерите устройството е по-евтино за смяна с ново, отколкото за ремонт.

Основният недостатък на Apple Watch Ultra по отношение на ремонта е много проблематичното оформление на различните части. За да смените батерията например, трябва да премахнете дисплея, а не задния панел, а вероятността от счупване на екранния модул е много висока. Дори експертът на iFixit повреди матрицата при опит за внимателно отваряне на устройството.

Друг недостатък е гарнитурата за еднократна употреба под задния капак, която гарантира водоустойчивостта на аксесоара. При разглобяване веднага се разваля и не може да се използва повторно. По този начин, без пълна подмяна, водоустойчивостта на Apple Watch Ultra след ремонт не е гарантирана.

След като анализира ремонтопригодността на Apple Watch Ultra, експертът от iFixit заключи, че не всеки специалист би могъл да разглоби часовника. Въпреки това, в края на видеото експертът похвали инженерите на Apple за успешното оформление на компонентите - но само по отношение на компактността. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 най-евтино

    10 2 Отговор
    Е да не си купувате такава глупост.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Пенчо

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "най-евтино":

    Какво мислиш за Путин?
  • 3 Иван

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "най-евтино":

    Потърси мнения или видеа на професионалисти за този часовник и ела пак. Глупост може би е за обикновения потребител, за когото си има обикновен модел.
  • 4 Лейдаун

    4 0 Отговор
    Тва му казали от епъл на ония човек дето часовника му (7ма серия) избухнал "At the same time, however, Apple also attempted to coerce the user into staying silent and not sharing the story" . Комунистите така обичат да правят. Да не се разчува мног.. много, само хвалебствата са на почит. Електроника е, случва се....ама пък да си мълчат хората...малко ми е НЕдемократично