Last news in Fakti

14 Септември, 2020 13:36 6 969 7

Смартфонът на Microsoft за $1400 e "еднодневка"

  • смартфон-
  • microsoft-
  • ремонт-
  • surface duo

Смартфонът на Microsoft за $1400 e "еднодневка" - 1

Официалната продажба на оригиналния сгъваем смартфон Microsoft Surface Duo с два екрана започва на 10 октомври, но кампанията за предварителна поръчка за тази скъпа и необичайна джаджа в момента е в разгара си. Журналистите вече се запознаха с „вътрешния свят“ на смартфона, отвориха необичайно голямата опаковъчна кутия и разгледаха пакета обстойно.

Сега дойде ред да поработят върху устройството и специалистите от iFixit, които традиционно оценяват поддръжката на новите смартфони. За разлика от други сгъваеми смартфони на пазара, Surface Duo не използва нито един гъвкав екран, а два отделни дисплея, свързани чрез панти. Този факт обаче не се отразява на трудностите, свързани с разглобяването на смартфона.

Смартфонът на Microsoft за 00 e "еднодневка"

Оказва се, че ремонтите на Surface Duo няма да са лесни. На първо място, експертите на iFixit отбелязват необичайните триточкови винтове, използвани от Microsoft. Компанията също не е спестила лепило, укрепвайки надеждно всички фуги, но в същото време създавайки значителни трудности при демонтирането на частите. Всъщност компанията толкова се е престарала, че се е доближила до производството на т.нар устройства за еднократна употреба, въпреки високата цена на джаджата от около 1400 долара.

Експертите от iFixit казват, че единствен положителен фактор е възможността за подмяна на дисплеите и задните стъклени панели, без да е необходимо да се разглобяват други компоненти. Все пак недостатъците са много повече. Към горните проблеми инженерите добавят и слаба защита на OLED панелите от счупване, докато почти всеки ремонт ще изисква тяхното демонтиране.

Решението за запояване на USB-C порта директно към основната платка също е наречено недостатък. Като цяло, според резултатите от тестването на Surface Duo, експертите присъждат на устройството изключително нисък рейтинг на поддръжка - 2 точки по 10-степенната скала.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    23 2 Отговор
    Какво всичко на чичо Били.
  • 2 габровец от варна

    40 4 Отговор
    Тея пари за тоя тефтер???? Тия хептен изтрещяха братко!!
  • 3 нови технологии

    15 2 Отговор
    ами да сгъва се като тоалетната хартия
  • 4 Билгей

    17 5 Отговор
    Ааа чакайте да видите, каква ваксина съм ви приготвил, смартфон няма да ви трябва повече !
  • 5 А за софтуера

    9 3 Отговор
    нито дума. Провала им беше именно там. Нито един производител на смартфони не иска да инсталира Виндоус.
  • 6 Кирил Георгиев

    10 6 Отговор
    Ползвах тел Майкрософт близо 8 год. от модел 435 до 950 включително и на нито един от тях не се наложи ремонт. Според мен това бяха едни от най добрите устройства които съм имал както и операционни системи WIN 8 и WIN 10 . От Нова година съм със SONY EXPERIA 10+ и съм изключително разочарован от Андроид. Това е мое лично мнение .Ако излезе отново тел с Win oперационна система с голямо удоволствие бих си го закупил.

    Коментиран от #7

  • 7 безразличен

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кирил Георгиев":

    Ползвал съм Nokia и HTC устройства със софтуер на Microsoft и ако не беше лошата репутация na М$ и липсата на външни разработчици, Windows 10 Mobile щеше да е много добра алтернатива на iOS-Android. Конкретният телефон има добра идея, но от дизайнерска гледна точка изглежда остарял, преди да е пуснат на пазара. Ако има второ или трето поколение, настигнат другите и намалят цената, може да запали интере. Това са много условия... Аз лично не виждам смисъл в гъвкавите дисплей заради проблемите със старенето на материалите, но два дисплея с минимален процеп между тях и добри пантги, които да ги държат заедно ми се струва по-добра алтернатива за хора, които се нуждаят от продуктивност.
    Накрая: според мен му трябва външен дисплей, по-добри камери и вътре дисплеите да са без рамки. А иначе може да понадебелее и да се издължи малко.