Отидете към основна версия

2 296 5

Водородни задвижвания за конверсия на бусове

  • водород-
  • гориво-
  • бусове-
  • abt sportsline

Комплектите на ABT Sportsline са предназначени за собственици на лекотоварни автомобили

Германската компания ABT Sportsline, известна преди всичко с тунинг проектите си, базирани на различни модели на Audi, както и със състезателни успехи със същите немски автомобили, сега реши да навлезе в нова ниша.

Дъщерното дружество Abt e-Line обяви масовото производство на водородни силови трактове, които могат да заменят двигателите с вътрешно горене в конвенционалните автомобили. От компанията съобщават, че почти всяко лекотоварно превозно средство може да бъде преобразувано на водород.

Съвместно с Bosch тунинг специалистите разработват новия вид задвижване, което се състои от електрически двигател и водородни горивни клетки. Автомобилът е оборудван с няколко цилиндъра (от два до седем), в които се съхранява запас от водород при налягане от 700 бара.

Обещава се, че автономността ще бъде най-малко 800 километра, а зареждането ще отнема около две минути. ABT e-Line избра електрическия ван Volkswagen e-Crafter като демонстрационен автомобил, който във фабричния си вид има сравнително малък пробег от приблизително 115 километра.

Компанията подчертава, че тестовият прототип изминава до 540 километра, а времето за зареждане не надвишава шест минути. ABT e-Line отвори приемането на поръчки за комплекти за преобразуване на лекотоварни модели на водород, но нито цената на комплектите, нито списъкът с автомобили, за които са подходящи, все още са посочени.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.

Свързани новини