Отидете към основна версия

2 454 8

Най-новият Citroen е… колесница

  • citroen-
  • колесница

Разработката е вдъхновена от 2CV

Citroen добави още едно превозно средство в гамата си, но този път не става въпрос за конвенционален автомобил или такъв на ток, а дори още по-зелена алтернатива. Последното произведение на френските инженери и дизайнери е класическа колесница вдъхновена от легендарния 2CV. Колесницата е направена специално за филма „Asterix & Obelix: The Middle Kingdom”.

Концептуалният модел е направен само за три месеца, а от Citroen казват, че дори са работили извънредно, за да се справят с проекта, който по принцип би им отнел година. “ Беше ни предоставена тази невероятна възможност да създадем и изградим концептуална колесница от нулата и имахме най-невероятното време да работим по този проект. Резултатът е ода към 2CV, легендарния автомобил, който представлява Citroën в цялата си слава. ”, заявиха от дизайнерския екип на компанията.

Колесницата е изградена от дървени елементи, но разполага също така и с прозорци, таван с мек покрив и окачване. В предната част са монтирани и огромни светлини, а джантите са с дизайна на щитове с логото на Citroen.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини