Last news in Fakti

16 Декември, 2022 16:45 2 443 8

Най-новият Citroen е… колесница

  • citroen-
  • колесница

Разработката е вдъхновена от 2CV

Най-новият Citroen е… колесница - 1

Citroen добави още едно превозно средство в гамата си, но този път не става въпрос за конвенционален автомобил или такъв на ток, а дори още по-зелена алтернатива. Последното произведение на френските инженери и дизайнери е класическа колесница вдъхновена от легендарния 2CV. Колесницата е направена специално за филма „Asterix & Obelix: The Middle Kingdom”.

Концептуалният модел е направен само за три месеца, а от Citroen казват, че дори са работили извънредно, за да се справят с проекта, който по принцип би им отнел година. “ Беше ни предоставена тази невероятна възможност да създадем и изградим концептуална колесница от нулата и имахме най-невероятното време да работим по този проект. Резултатът е ода към 2CV, легендарния автомобил, който представлява Citroën в цялата си слава. ”, заявиха от дизайнерския екип на компанията.

Колесницата е изградена от дървени елементи, но разполага също така и с прозорци, таван с мек покрив и окачване. В предната част са монтирани и огромни светлини, а джантите са с дизайна на щитове с логото на Citroen.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Местния Козар

    20 2 Отговор
    Усещат на къде отиват работите........хихихихи....
  • 3 Русенец

    14 1 Отговор
    Преди 10 г Франция беше с 95% външен дълг - четвърта в света. Русия беше с 13%, а България с 23%. Някой има ли данни за положението днес?

    Коментиран от #4

  • 4 Русенец

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Русенец":

    Намерих инфото сам. Дългът на Франция за 2021 г е 113% от БВП, на Германия е 68%, на Гърция е 194%, а на България е 24%. За справка: целият ЕС е с брутен дълг от 88%. Само руският дълг не намирам за 2021. Честит ви европейски съюз!
  • 5 Тия май..

    9 0 Отговор
    ни намекват какво ни очаква в близко бъдеще
    лоша работа.
  • 6 Русенец

    11 1 Отговор
    Всъщност ето дългът на някои европейски страни, като процент от БВП. Данните са за 2021 г. Естония 17,6%; България 23,9%; Чехия 42%; Латвия 43,6%; Литва 43,7%; Полша 53,8%; И тука почват: Германия 68,6%; Австрия 82,3%; Белгия 109,2%; Франция 112,8%; Испания 118,3%; Португалия 125,5%; Италия 150,3%; Гърция 194,5%; целият ЕС 87,9%. Какво стана с онази могъща евроидея, за солидарните вноски? Още ли си мислите, че сме в лодката за да се возим?
  • 7 Механик

    4 1 Отговор
    Дъното, дънотоооооо! Дъното биете, драги ми демократ-евро-аталнтико-джендъри! Дъното биете, че и надолу копаете.
    А ние както винаги сме се "оженили за мъж"/ Пак сме от страната на булката.
  • 8 Майстора..

    1 1 Отговор
    Тези от борчето наистина ме изненадаха много приятно!! Винаги ми е била най-неприятната марка автомобили!! Но сега съм очарован!! Евала, ашколсун, машала...Взимам веднага една такава каляска за жената..