Отидете към основна версия

55 841 58

Три неща, с които Samsung Galaxy S23 превъзхожда всички останали смартфони

  • samsung-
  • s23-
  • s23+-
  • s23 ultra-
  • galaxy

Високотехнологичните флагмани на корейците показват най-доброто от света на съвременните мобилни телефони

В началото на този месец Samsung представи три нови смартфона от серията Galaxy S23. Освен дебюта на стандартния модел, корейците показаха още по-големия му "брат" Galaxy S23+, както и флагманът Galaxy S23 Ultra. Трите устройства, за които вече ви разказахме подробно, дават и сериозна заявка за най-добрите модели в този клас, като всеки се отличава с нещо уникално в своята категория.

Процесор

Въпреки, че има най-малки размери и най-ниска цена от трите модела, смартфонът Galaxy S23 не отстъпва много на другите два смартфона от серията. Той използва същия процесор Snapdragon 8 Gen 2, както и останалите две версии, а отличителното за този чип е, че той е разработен съвместно с Qualcomm и е оптимизиран специално за работата на устройствата на Samsung.

Това всъщност е най-бързият процесор, правен някога от компанията, като достига скорости от 3.36 GHz. Заедно с него работи и графичен процесор Qualcomm Adreno, който също е значително подобрен спрямо този на предшественика Galaxy S22. Разработката на Qualcomm включва още и подобрен модул за 5G, Wi-Fi, както и Bluetooth, като всичко това прави новите Samsung Galaxy S23 най-бързите смартфони на пазара.

Дисплей

Ако предпочитате по-голям дисплей, то е много вероятно да се спрете на по-големия Galaxy S23+, който може да се похвали с 6.6-инчов диагонал на екрана срещу 6.1 инча при стандартния Galaxy S23. Зад дисплея се крие Dynamic AMOLED 2X технология с FHD+ резолюция. Продължавайки с характеристиките, този смартфон разполага още с адаптивна променлива честота на опресняване до 120 Hz, както и осветеност на екрана достигаща до 1750 нита. Или иначе казано,това означава, че Galaxy S23+предлага максимални нива на осветеност, без това да изкривява цветовете на изображенията, като автоматично калибрира цветовете, за да предаде възможно най-реалните образи. Или пък може би предпочитате 6.8-инчовия Dynamic AMOLED 2X Display на Galaxy S23 Ultra?

Тук от Samsung използват технологията Vision Booster, която анализира светлината около вас, за да адаптира цветовете, които виждате на телефона спрямо околната среда. В комбинация с това всички модели получават новото стъкло Gorilla Glass Victus 2, което освен, че дебютира тук, вече се показва и като изключително здраво според тестовете през последните дни. С други думи, това е най-уникалният дисплей на пазара. А на висококачествения екран гледането на видео съдържание в YouTube е истинско удоволствие. Потребителите, закупили модел от серията Galaxy S23, могат да активират неограничен достъп към YT Premium за период от 4 месеца до 1.04.2024.

Камера

Завършваме с черешката на тортата, а именно камерите на Galaxy S23 Ultra. Тук няма как да не обърнем внимание на камерата и по-точно на 200-мегапикселовия сензор, който в технологичните среди е известен с кодовото си име Isocell HP2. Сензорът е с размер от 1/1.3 инча и съдържа 200 милиона пиксела от 0.6 микрометра. Освен да се хвалите пред приятели, тук пикселите наистина имат значение поради една водеща технология на Samsung, наречена Tetra2Pixel. В комбинация с процесора на смартфона, софтуерът може автоматично да „събере“ пикселите, за да създаде изображение с еквивалент на 50 MP, като комбинира четири пиксела в един. Това позволява създаването на най-ясните снимки при липса на осветеност. По същия начин смартфонът може да събере до 16 пиксела в един, за да симулира 12.5 MP формат, който дава възможност да се правят и максимално ясни снимки дори и при пълен мрак. Или иначе казано, Galaxy S23 Ultra прави най-добрите снимки, които могат да се направят със смартфон.

И накрая, но не на последно място, за потребителите, които искат да удължат живота на своето устройство, първокласното изживяване на серията Galaxy S23 може да се поддържа през годините с четири поколения обновления на операционната система и пет години актуализации на сигурността.

Смартфоните от серията Samsung Galaxy S23 са налични за продажба от 17.02.2023 г. До 16.02.2023 г. включително е в сила кампанията за предварителни поръчки, която дава възможност на потребителите да закупят устройство с по-висока памет на цената устройство с на по-ниската, както и да се възползват от 200 лв. Е-ваучер за отстъпка от цената. Повече можете да научите ТУК:

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 25 гласа.

Свързани новини