Last news in Fakti

14 Март, 2023 10:30 4 863 8

Samsung пуска смарт пръстен и очила

  • samsung-
  • vr очила-
  • пръстен-
  • джаджи

Появата на новите продукти може да стане преди края на 2023 г.

Samsung пуска смарт пръстен и очила - 1

В мрежата се появи информация, че Samsung е подала едновременно две заявки за нови търговски марки в Корейското патентно ведомство. Съдейки по тях, IT гигантът работи активно върху две нови "умни" устройства наведнъж - AR очила и пръстен. Те ще се казват съответно Galaxy Glasses и Galaxy Ring.

Пръстенът Galaxy Ring се описва в документите като „интелигентно устройство за измерване на индикатори за здраве и сън под формата на пръстен“. В същото време Galaxy Glasses са етикетирани като „очила за виртуална реалност“, „очила с добавена реалност“ и „умни очила“.

Според експерти пускането на новите продукти може да стане преди края на 2023 г. И това има смисъл, като се има предвид, че същата година Apple трябва да представи свои собствени AR / VR очила през юни, на WWDC 2023.

Припомняме, че това не е първият опит на Samsung да разработи интелигентен пръстен. Още през 2015 г. компанията подаде патент за устройство, което позволява на потребителите да контролират своите телефони и умни домашни устройства чрез пръстен.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дарк фючър

    5 0 Отговор
    БЕЗЦЕННО!

  • 2 гост

    4 8 Отговор
    Преди месец като писах, че Епъл ВЕЧЕ е разработил очила и медицински часовник тукашните "разбирачи" - русолюбци се изтрепаха да реват как това било глупости !! Айде сега да видим какво ще пишат за ЯВНОТО КОПИРАНЕ на Самсунг , хахахахахха !!

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Само да допълня , че замяна на часовник с пръстен е пълна глупост , породена единствено от напъни за "оригиналност" !!!! Първо измерването на какъвто и да е показател е много по-точно на китката отколкото на пръста и второ даже прозаично погледнато пръстите и цялата длан се замърсяват много повече и много по-често от китката !! Тоест този пръстен там ще си и остане , при патентите за тоя дето духа на Самсунг !
  • 4 оня с магарето

    0 0 Отговор
    джaпанки galaxy има ли?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Айкю 1

    0 0 Отговор
    А кога галакси кок и галакси кок плюс
  • 7 вУйчо Ваньо

    1 0 Отговор
    А ние с кака ви Пена чекаме смарт презерватив...

    Коментиран от #8

  • 8 Стиви

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "вУйчо Ваньо":

    Скоро Ще има 😂😂😂