Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 09:00 55 448 58

Три неща, с които Samsung Galaxy S23 превъзхожда всички останали смартфони

  • samsung-
  • s23-
  • s23+-
  • s23 ultra-
  • galaxy

Високотехнологичните флагмани на корейците показват най-доброто от света на съвременните мобилни телефони

Три неща, с които Samsung Galaxy S23 превъзхожда всички останали смартфони - 1

В началото на този месец Samsung представи три нови смартфона от серията Galaxy S23. Освен дебюта на стандартния модел, корейците показаха още по-големия му "брат" Galaxy S23+, както и флагманът Galaxy S23 Ultra. Трите устройства, за които вече ви разказахме подробно, дават и сериозна заявка за най-добрите модели в този клас, като всеки се отличава с нещо уникално в своята категория.

Процесор

Въпреки, че има най-малки размери и най-ниска цена от трите модела, смартфонът Galaxy S23 не отстъпва много на другите два смартфона от серията. Той използва същия процесор Snapdragon 8 Gen 2, както и останалите две версии, а отличителното за този чип е, че той е разработен съвместно с Qualcomm и е оптимизиран специално за работата на устройствата на Samsung.

Три неща, с които Samsung Galaxy S23 превъзхожда всички останали смартфони

Това всъщност е най-бързият процесор, правен някога от компанията, като достига скорости от 3.36 GHz. Заедно с него работи и графичен процесор Qualcomm Adreno, който също е значително подобрен спрямо този на предшественика Galaxy S22. Разработката на Qualcomm включва още и подобрен модул за 5G, Wi-Fi, както и Bluetooth, като всичко това прави новите Samsung Galaxy S23 най-бързите смартфони на пазара.

Дисплей

Ако предпочитате по-голям дисплей, то е много вероятно да се спрете на по-големия Galaxy S23+, който може да се похвали с 6.6-инчов диагонал на екрана срещу 6.1 инча при стандартния Galaxy S23. Зад дисплея се крие Dynamic AMOLED 2X технология с FHD+ резолюция. Продължавайки с характеристиките, този смартфон разполага още с адаптивна променлива честота на опресняване до 120 Hz, както и осветеност на екрана достигаща до 1750 нита. Или иначе казано,това означава, че Galaxy S23+предлага максимални нива на осветеност, без това да изкривява цветовете на изображенията, като автоматично калибрира цветовете, за да предаде възможно най-реалните образи. Или пък може би предпочитате 6.8-инчовия Dynamic AMOLED 2X Display на Galaxy S23 Ultra?

Три неща, с които Samsung Galaxy S23 превъзхожда всички останали смартфони

Тук от Samsung използват технологията Vision Booster, която анализира светлината около вас, за да адаптира цветовете, които виждате на телефона спрямо околната среда. В комбинация с това всички модели получават новото стъкло Gorilla Glass Victus 2, което освен, че дебютира тук, вече се показва и като изключително здраво според тестовете през последните дни. С други думи, това е най-уникалният дисплей на пазара. А на висококачествения екран гледането на видео съдържание в YouTube е истинско удоволствие. Потребителите, закупили модел от серията Galaxy S23, могат да активират неограничен достъп към YT Premium за период от 4 месеца до 1.04.2024.

Камера

Завършваме с черешката на тортата, а именно камерите на Galaxy S23 Ultra. Тук няма как да не обърнем внимание на камерата и по-точно на 200-мегапикселовия сензор, който в технологичните среди е известен с кодовото си име Isocell HP2. Сензорът е с размер от 1/1.3 инча и съдържа 200 милиона пиксела от 0.6 микрометра. Освен да се хвалите пред приятели, тук пикселите наистина имат значение поради една водеща технология на Samsung, наречена Tetra2Pixel. В комбинация с процесора на смартфона, софтуерът може автоматично да „събере“ пикселите, за да създаде изображение с еквивалент на 50 MP, като комбинира четири пиксела в един. Това позволява създаването на най-ясните снимки при липса на осветеност. По същия начин смартфонът може да събере до 16 пиксела в един, за да симулира 12.5 MP формат, който дава възможност да се правят и максимално ясни снимки дори и при пълен мрак. Или иначе казано, Galaxy S23 Ultra прави най-добрите снимки, които могат да се направят със смартфон.

Три неща, с които Samsung Galaxy S23 превъзхожда всички останали смартфони

И накрая, но не на последно място, за потребителите, които искат да удължат живота на своето устройство, първокласното изживяване на серията Galaxy S23 може да се поддържа през годините с четири поколения обновления на операционната система и пет години актуализации на сигурността.

Смартфоните от серията Samsung Galaxy S23 са налични за продажба от 17.02.2023 г. До 16.02.2023 г. включително е в сила кампанията за предварителни поръчки, която дава възможност на потребителите да закупят устройство с по-висока памет на цената устройство с на по-ниската, както и да се възползват от 200 лв. Е-ваучер за отстъпка от цената. Повече можете да научите ТУК:

Три неща, с които Samsung Galaxy S23 превъзхожда всички останали смартфони


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 25 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    77 19 Отговор
    Да, това са най-добрите телефони

    Коментиран от #2

  • 2 Хмм

    32 55 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Или най скъпите
  • 3 Минго

    70 47 Отговор
    Xiaomi! Защо да даваш повече пари за нещо , което можеш да имаш за много по-малко пари? Xiaomi!

    Коментиран от #4, #9

  • 4 да де да

    44 56 Отговор

    До коментар #3 от "Минго":

    Защо да купуваш Landcruiser като можеш да купиш Хавал - топ логика ...
  • 5 Сатана Z

    45 9 Отговор
    Смятам да си го купя тия дни.В момента е на промоция Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB £949,при изкупуване на стар телефон в моя случай S10 за 230£ или Apple за £150.
    Хубава статия.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Марто

    52 15 Отговор

    До коментар #7 от "само питам":

    Няма значение от какъв телехон ще се обаждаш, но хората по света и у нас го използват за още 100 други неща. Ето за тези хора е предназначен новия самсунг, който всъщност е най-доброто измислено в сферата до момента. Браво на автора за акцентите. Хубава статия, която ти показва най-важното, но има още куп глезотии, които няма как да бъдат обяснени, просто трябва да го имаш и тогава ще разбереш.

    Коментиран от #36

  • 9 Джон

    11 37 Отговор

    До коментар #3 от "Минго":

    Напълно съм съгласен, има много по-евтини Андроиди. По същия начин и с Айфон - ще си взема най-евтиният, който поддържа iOS. Ако можех да инсталирам MacOS на обикновено PC нямаше да купувам MacBook. В крайна сметка софтуера ни интересува, а не някакви марки. Категорично, ако бях фен на Андроид щях да взема модел за 200лв.
  • 10 Джон

    15 34 Отговор
    Николай Малинов, руският шпионин, също е с Айфон. Началникът му Лавров и той. Изглежда съветската върхушка се доверява повече на iOS.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кольо,

    25 2 Отговор
    А бе какво коментирате ,вземайте пример от бат си Бойко, преди време той се изхвърли и каза че ползва десет годишен телефон..
    И нямал Фейсбук мейсбук туитър муитър...
    А вие сте се разлигавили с вашите самсунги айфони...
  • 13 Няма таквоз животно

    24 1 Отговор

    До коментар #10 от "Джон":

    Нито айфон, нито какъвто и да е друг може да те защити и предпази. Решат ли правилните хора...считай се за подслушван и т.н. А сульо и пульо...притрябвало им е да ги подслушват Още ли се хващате на евтини трикове?

    Коментиран от #15

  • 14 ганю

    5 32 Отговор
    iOS не кешира фаиловете а Windows i linux кешират
    хакерите хакват това и телефона или ос започва да "пуйчи" затова макинтош
    Windows е боза

    Коментиран от #22

  • 15 Джон

    10 13 Отговор

    До коментар #13 от "Няма таквоз животно":

    Искаш да кажеш, че Америка подслушва Лавров?

    Коментиран от #21

  • 16 гост

    7 76 Отговор
    Три неща с които Самсунг НИКОГА няма да превъзхожда !
    1 . НЕ Е ЕПЪЛ. !!!
    2. Никога няма да бъде Епъл !
    3. Винаги ще бъде марка , която се сравнява с Епъл , но винаги е по-долу от него !!
    Спри за неудачниците , това са фактите !

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    5 58 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Да спестя малко писане на неудачниците , не ми пука какво характеристики ще ми обяснявате и е крайно време да вденете , че на никого от 2 и кусур милиардата клиенти на Епъл не му пука !! Просто има Епъл и всички останали и в средите на успелите той е закон !! Характеристиките си ги запазете да се самоуспокоявайте докато се опитвате да станете от клиентите на Епъл !! И съм сигурен , че никой от вас не си купува Самсунг от 1000 долара , да ме говорим за повече , а от тия по 200-300 най-много !

    Коментиран от #24

  • 18 Мнение

    32 11 Отговор
    Епъл и Самсунг - две от най-противните марки!
    Пренадценени и ненанеждни!

    Купувайте от по-малко известни марки, на по-добра цена, а спестените пари вложете в нещо друго!

    Суми от 1.5 хил лв и нагоре за смартфон, са си чиста проба лудост!!!
  • 19 Ахаха

    6 34 Отговор
    И едно основно нещо с което Самсунг губи:
    няма iOS

    Коментиран от #23

  • 20 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    10 22 Отговор
    Един "Сармат" ще унищожи населението и ще направи необитаема територия, сравнима с щата Тексас. Десет "Сармати" ще унищожат напълно САЩ. За да се унищожи България, е необходима мощност, равна на 1/6 от "Сармат".

    Коментиран от #32

  • 21 Искам да кажа

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "Джон":

    Че всеки , който реши може да го подслуша. Длаи ще са евреите, американците или иранците няма зн.
  • 22 д-р Дафне

    17 0 Отговор

    До коментар #14 от "ганю":

    Хайде стига говори глупости. Кешчо
  • 23 Пуфчета

    44 3 Отговор

    До коментар #19 от "Ахаха":

    Тука пак се събрали самонадеяните айфонаджии. Така ли и не разбрахте, че андроид ни харесва повече от ios? Много неща още не можете да схванете и понякога ви гледаме сеира а вие озлобени и настървени се опитвате да вмените на хората, че ios и айфона е по-хубаво и по-добро. Е, мен никой не може да ме убеди..защото аз отдавна съм си направил избора обоснован на опит и лично предпочитание. На вас ios ви харесва повече...ползвайте си го ама къде хуквате да пикаете срещу вятъра незнам?
  • 24 ха ха

    39 7 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Samsung е по скъп от Епъл измислицата. Значи ти си лузъра и не можеш да си купиш. За характеристики няма да говорим Епъла върви с поне две поколения назад във всичко.

    Коментиран от #25, #28, #33, #34

  • 25 гост

    4 18 Отговор

    До коментар #24 от "ха ха":

    Супер , само иди го обясни това на Лавров , нали на него му вярваш и не е лузър , хахахаххаха !!!
  • 26 Тити

    7 19 Отговор
    Китайските пръчки след една година спират всякакви ъпдейти въпреки.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гост

    3 33 Отговор

    До коментар #24 от "ха ха":

    Да ти обясня да не се мъчиш !! Всеки може да направи някакъв телефон и да му сложи някаква измислена цена !! Но само един кара хората да се редят с хиляди по три дни предварително пред магазина , за да си купят телефон , който е от най-скъпите които се предполага , че малко хора ще си позволят !! Кога видиш опашки за Самсунг поне наполовина от тия за Епъл , тогава се прави на умен ! Дотогава само можеш тихо да завиждаш ! Хахаха !

    Коментиран от #29, #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 гост

    3 24 Отговор

    До коментар #24 от "ха ха":

    И още едно предложение , опитай се да подариш на всяка засукана мацка Самсунг вместо Епъл и и обясни за "характеристиките" и колко е скъп !! И после ела да кажеш как те е нарекла , ако не те е срам , хаххахах ! За другите и действия няма да питам , че ще те изложим прекалено ! Хахахаха !

    Коментиран от #35

  • 34 гост

    3 21 Отговор

    До коментар #24 от "ха ха":

    Само да те светна , че дори тези четирите , дето ги гледаш по телевизията в рекламата на сгъваемия Самсунг ДО ЕДНА са с Епъл в реалния живот , можеш да го видиш в профилите им ! И то след като са взели по 50-60 бона чисти пари от Самсунг !! Найс , а , хахаха !!
  • 35 Хахахаха

    25 2 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Ела вика да подариш на една засукана мацка хахахахахах. Пуканкитеее къде са ми пуканкитееее хахаха. Това е още едно доказателство, че айфонЯ е просто мода и нищо повече. Шегаджия хахахах

    Коментиран от #37, #38

  • 36 Бистра

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "Марто":

    Аз съм си го поръчала вече и нямам търпение да пристигне. Даже вече съм си взела и два кейса 🥰😍🤩😛😋

    Коментиран от #55

  • 37 гост

    0 20 Отговор

    До коментар #35 от "Хахахаха":

    Ами мода е и имидж , все неразбираеми неща за такива като теб ! Що не е мода Самсунг а , нали е много найс , хахаха !! И никога няма да бъде !! Това му се вика маркетинг и целева група , а на корейското му се вика жалко копиране на оригинала !! Без шансове за успех !! Тоест номера е да направиш продукта си легенда , за която хората мечтаят !! А за корейчето мечтаят тия , дето не са дорасли за Епъл , хахахх !! Или коне с русофилски капаци , дето всичко от Америка им бърка в джигеря ! Спри , ама ще трябва да преглъщане още от същото !

    Коментиран от #45

  • 38 гост

    0 23 Отговор

    До коментар #35 от "Хахахаха":

    И да ти обясня какво значи мода , че и това не вдяваш , нищо че се правиш на разбирач ! Означава , че можеш да си ходиш с Айфон 6 отпреди години и пак да не те е срам да го сложиш на масата , а Самсунга от лани вече е пълна излагация !! Щото Епъл не прави еднодневки , за разлика от корейците !

    Коментиран от #40

  • 39 пълен пиар

    17 1 Отговор
    Защо да давам 1000лв отгоре, като в момента имам S22 Ultra на под една година употреба?
    Тези бързини, дето толкова ги коментират реално никой няма да ги усети!
    Дори дизаина е същия - така че, пропускам най-добрия телефон S23 , ще чакам догодина февруари да си купя следващия S24 - така ще загубя по-малко пари!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 В. Борисов

    5 7 Отговор
    Подбни статии се пишат с леката финансова подкрепа на поръчителя. След няколко дни ще има такава за Айфон, а после за някой от многото китайци. Отдавна няма независми ревюта.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ама друг път

    11 0 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    Знаеш ли как се стрижат овце ? Много лесно , просто пускаш новия въйййфон и глей как се стриже ( на опашка за стригане ) !

    Коментиран от #46

  • 46 Джон

    3 9 Отговор

    До коментар #45 от "ама друг път":

    Корнелия Нинова ползва Айпад. Просто ти давам примери с комунисти.

    Коментиран от #48

  • 47 Усет

    4 10 Отговор
    Голяма реклама на тези корейски боклуци бе.Тези платени статии мен не могат да ме заблудят.
  • 48 Нормално

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Джон":

    Намира общото с идеологията на епъл най-вероятно. :) Я се разтърси и за Ким Чен Ун току виж и той ползва нещо тяхно хахахаха. Деца....

    Коментиран от #49

  • 49 Джон

    0 8 Отговор

    До коментар #48 от "Нормално":

    Можеш ли да посочиш някоя личност, която да ползва Андроид?

    Коментиран от #50

  • 50 Ами напримерно

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "Джон":

    Аз и още милиарди по света. За мен мерилото е друго за разлика от твоите фалшиви представи. Иначе се самонадъхвай и се самоуспокоявай...то други са виновни за облъчването.

    Коментиран от #51

  • 51 Джон

    0 6 Отговор

    До коментар #50 от "Ами напримерно":

    Защо известните хората предпочитат Айфон? Можеш ли да посочиш известен човек с Андроид?

    Коментиран от #52

  • 52 Оф жоне, жоне

    10 0 Отговор

    До коментар #51 от "Джон":

    Не мога да ти кажа нито един известен ползващ айфон или друг телефон понеже нито съм обръщал внимание, нито ме интересува. Айфона е просто мода, заключена екосистема, imessage (особено в щатите), дезориентация от страна на епъл, монопол и още една много важна причина - горчивия вкус, който остави android още с пускането му и от тогава хората са останали с впечатление, че е лагав. И аз бях така и трудно се престраших да опитам друго освен айфон, но се радвам, че го направих!!! Масата хора просто си мислят, че андроид е същия както в началото и не смеят да опитат отново. Сега почвай да ми говориш за сигурност, ios и тем подобни тъпотии като всички знаем, че точно тези са причините...които споменах. Ако ще извънземните да дойдат и да ползват айфон мен лично това слабо би ме интересувало. АЗ предпочитам телефона, който ползвам пред айфон по ред причини важни за самия мен. А ти продължавай да си гледаш , кой какво ползва. Модата не ми е мерило

    Коментиран от #53

  • 53 Джон

    0 7 Отговор

    До коментар #52 от "Оф жоне, жоне":

    Естествения че заключена екосистема е предимство. Това те предпазва от опасни програми

    Коментиран от #54

  • 54 Не това

    7 0 Отговор

    До коментар #53 от "Джон":

    Имах в предвид ама нейсе...
  • 55 555544

    10 0 Отговор

    До коментар #36 от "Бистра":

    И аз си направих подарък и ъпгрейд от Самсунг 10 с Ултрата
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Венцислав Петров

    0 0 Отговор
    Оправете си датите "Смартфоните от серията Samsung Galaxy S23 са налични за продажба от 17.02.2023 г. до 16.02.2023" :D:D:D
  • 58 Айзомби

    1 1 Отговор
    Телефона е супер , но нее най добър в някой неща както се казва.1во процесора нее най-добрия , а е този на ейпъл.2ро камерите не са също най-добрите , защото на google pixel са по-добри.Батерията няма истински фаст чардж , а и от оптимизацията има още какво да се желае.