Отидете към основна версия

1 695 6

Първите в света ултразвукови високоговорители за TWS слушалки

  • слушалки-
  • ултразвукови високоговорители

Според производителя тези импулси създават „акустично копие на оригиналния сигнал“

Американската компания xMEMS Labs представи ултразвукови твърдотелни високоговорители Cypress за TWS слушалки, предназначени да заменят обичайния дизайн на магнит и подвижна мембрана. Разработчиците обясняват защо техните високоговорители са по-добри от класическите и кога ще започне масовото производство.

За разлика от традиционните дизайни, новият xMEMS разчита на ултразвукова амплитудна модулация: високоговорителят генерира ултразвукови импулси, които след това се предават към демодулатор, за да ги преобразува в звук за потребителя. Според производителя тези импулси създават „акустично копие на оригиналния сигнал“, така че можете да очаквате възпроизвеждане с високо качество в целия честотен диапазон.

Според спецификациите високоговорителите Cypress произвеждат до 140 dB SPL при честоти до 20 Hz, осигуряват по-високо качество, по-подробен звук и отчетлив бас в сравнение с „класиците“, а също така поддържат пространствено аудио и Hi-Res стандарт. Други предимства включват по-широка честотна лента за активно шумопотискане и намалена латентност на звука. Размерът на модула е 6.3 x 6.5 x 1.65 mm.

xMEMS ще разкаже по-подробно за своето развитие на CES 2024. Вече е известно, че компанията е сключила споразумение за партньорство с TSMC, благодарение на което цената на модулите Cypress ще бъде сравнима с конвенционалните високоговорители. Началото на масовото производство на новия продукт е планирано за края на следващата година.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини