Last news in Fakti

4 Юли, 2022 10:38 1 262 0

Слушалки, като аналог на фитнес гривните

  • слушалки-
  • фитнес гривна

Всъщност устройството е проектирано за други цели

Слушалки, като аналог на фитнес гривните - 1

Ако сте любител на спорта и ви е писнало от формата на ръчните часовници, които следят представянето ви, екип от инженери от изследователския институт Eurac в Италия работи за вас.

Институтът е разработил специален монитор с всички необходими параметри, като той се прикрепя към ухото ви по време на тренировка. Звучи интересно, нали?

Всъщност устройството е проектирано за други цели. MedSENS е по-голям от медицинско устройство и е оборудван със специална сонда, която се поставя в ухото и чете данните, след което ги показва на монитор.

Специална каишка държи джаджата към главата. Сензорът отчита сърдечния ритъм, съдържанието на кислород в кръвта, телесната температура. Данните се предават както на екрана, така и на смартфона.

Такава новост е предназначена за използване в трудни условия, когато няма друг начин за проследяване на данните на човек. Например по време на природни бедствия или срутване на сгради. Въпреки че, очевидно, иновацията може да се превърне и в аналог на интелигентните часовници.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА