Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 13:50 1 670 6

Първите в света ултразвукови високоговорители за TWS слушалки

  • слушалки-
  • ултразвукови високоговорители

Според производителя тези импулси създават „акустично копие на оригиналния сигнал“

Първите в света ултразвукови високоговорители за TWS слушалки - 1

Американската компания xMEMS Labs представи ултразвукови твърдотелни високоговорители Cypress за TWS слушалки, предназначени да заменят обичайния дизайн на магнит и подвижна мембрана. Разработчиците обясняват защо техните високоговорители са по-добри от класическите и кога ще започне масовото производство.

За разлика от традиционните дизайни, новият xMEMS разчита на ултразвукова амплитудна модулация: високоговорителят генерира ултразвукови импулси, които след това се предават към демодулатор, за да ги преобразува в звук за потребителя. Според производителя тези импулси създават „акустично копие на оригиналния сигнал“, така че можете да очаквате възпроизвеждане с високо качество в целия честотен диапазон.

Първите в света ултразвукови високоговорители за TWS слушалки

Според спецификациите високоговорителите Cypress произвеждат до 140 dB SPL при честоти до 20 Hz, осигуряват по-високо качество, по-подробен звук и отчетлив бас в сравнение с „класиците“, а също така поддържат пространствено аудио и Hi-Res стандарт. Други предимства включват по-широка честотна лента за активно шумопотискане и намалена латентност на звука. Размерът на модула е 6.3 x 6.5 x 1.65 mm.

xMEMS ще разкаже по-подробно за своето развитие на CES 2024. Вече е известно, че компанията е сключила споразумение за партньорство с TSMC, благодарение на което цената на модулите Cypress ще бъде сравнима с конвенционалните високоговорители. Началото на масовото производство на новия продукт е планирано за края на следващата година.

Първите в света ултразвукови високоговорители за TWS слушалки


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ние

    7 2 Отговор
    От Асоциацията за правата на прилепите в ЕС искаме тези джаджи да се предоставят безвъзмездно за производство на слушалки за Уолкмени за прилепи!
  • 2 В Русия съм

    3 6 Отговор
    Айде пак американците изобретили нещо. А брятата от Рашастан кога?

    Коментиран от #3

  • 3 3423342

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "В Русия съм":

    Тия американци ще са или дръпнати или мургави...иначе американците са си чок просто семе.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тод

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "3423342":

    Щото пишат само за американските изобретения. Но иначе държавата с най-много патенти годишно е... Китай!
    И се увеличава с всяка година, а броят на американските патенти намалява.

    Коментиран от #6

  • 6 Джон

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Тод":

    Най-много откраднати патентни!